Perfektný dôvod prečo potrieť obyčajný tanier strúčikom cesnaku: Najlepšie rady profi kuchárov, ktoré využijete každý deň!

Každá žena v domácnosti má svoje vlastné kuchárske triky . Tie, ktoré značne uľahčujú prácu v kuchyni, dokážu jedlá vylepšiť a najmä zrýchlia vašu prácu

kulinárske triky

Zozbierali sme vám triky, ktoré vo svojich kuchyniach používajú profesionáli – kuchári a šéfkuchári. Môžete si ich vyskúšať už dnes, keď budete pripravovať večeru!

22 trikov šéfkuchára

Orechy, ako napríklad mandle, sa dajú ľahko ošúpať, ak sa najskôr ponoria do vriacej vody na minútu alebo dve a potom hneď do studenej vody.

Ak chcete, aby bola uvarená ryža snehobiela a chutila ešte lepšie, v priebehu varenia pridajte do vody trochu octu .

varená ryža

Keď cítite, že vaša polievka je presolená, vložte obilniny (napríklad ryžu, alebo krúpy) do gázy a ponorte do hrnca. Tým sa odstráni prebytočná soľ.

Žĺtok z vareného vajca sa pri krájaní na plátky nerozpadne, ak sa čepeľ noža, ktorým krájate najprv ponorí do studenej vody.varené vajíčko

Tento trik používala už naša starká, napríklad keď piekla langoše, alebo zemiakové placky. Ak chcete pridať jedlu cesnakovú chuť a vôňu, potrite tanier jemne cesnakovým strúčikom na miestach, kde bude konkrétne jedlo naservírované. Takto bude mať z cesnakovej arómy a jemnej chuti zážitok aj ten, komu býva inak po cesnakových jedlách nevoľno.

Aby pripravujete akúkoľvek pečienku, koreňte na začiatku prípravy, ale vždy soľte až na konci varenia.

ako variť pečeň

Ak chcete, aby sa vrch koláča pri dopakaní nespálil a aby bol vláčnejší, zakryte vrch pekáča na chvíľu utierkou namočenou vo vode a nechajte ešte chvíľu v rúre.

Pivo sa veľmi hodí na prípravu pokrmov z mäsa a zeleniny. Napríklad zlatý mok  zmiešaný so sójovou omáčkou je vynikajúcou marinádou na bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso. A pridaním tmavého piva počas prípravy dusenej zeleniny spôsobíte, že jej chuť  bude jemnejšia a príjemnejšia.

mäso s pivom

Ak chcete získať perfektnú šľahačku, pridajte k pri šľahaní 1 vaječný bielok. Ak šľahačku spotrebujete hneď, bude perfektne držať, ak ju vyšľaháte v miske a s metličkami, ktoré boli pred šľahaním v mrazničke. Aj smotanu na šľahanie sa odporúča dať pred šľahaním do mrazničky na 15 minút.

Aby sa jablká v koláči neklesli na dno, plátky jabĺk obaľte hladkou múkou a až potom vmiešajte do cesta.

jablká pre charlottu

Aby sa varené fazule nestmavli, jednoducho ich počas pečenia nezakrývajte.

Ak chcete, aby bol vývar číry, vložte doň  počas varenia pár kociek ľadu a následne priveďte tekutinu do varu.

Ak chcete, aby boli masové gule alebo guľôčky jemnejšie a chutnejšie, pridajte do mletého mäsa nasekanú cibuľu alebo surový nastrúhaný zemiak.

nakrájanú cibuľu na mleté ​​mäso

Marinovanie hovädzieho mäsa v majonéze alebo kefíre  aspoň pol hodiny pred tepelnou úpravou spôsobí, že mäso bude mäkké a jemné. Ak chcete zlepšiť chuť mäsa, môžete zmiešať majonézu s horčicou.

Červené mrazené mäso bude chutiť lepšie, ak je pokvapkané medom, šťavou z granátového jablka alebo brandy zriedeným s vodou pred pečením.

Pri pečení hydinového mäsa ho počas pečenia prikryte umytou banánovou šupkou (bielou časťou) – to zabezpečí mäkkosť a šťavnatosť mäsa.

Pri obaľovaní namiesto bežných sušienok môžete použiť sekané orechy. Alebo ich zmiešajte so strúhankou. Trojobal bude chutnejší.chlieb na mäso

Ak chcete mať polievku chutnejšiu a zdravšiu, tesne pred odstránením z plameňa do nej nalejte trochu čerstvej mrkvovej šťavy.

Pokúste sa nahradiť soľ a ocot citrónovou alebo limetkovou šťavou – najmä pri príprave mäsa a zvlášť pri rybách. Mäso bude jemnejšie.

grilované kytrusovye

Štipka z prírodnej vanilky pridaná do zeleninového šalátu, dokonale podčiarkne chuť jedla.

Zahrejte taniere pred podávaním horúcich pokrmov a naopak zachlaďte pred podávaním studených pokrmov – chuť jedla bude vyváženejšia a bohatšia.

Pridajte štipku soli do mletej kávy pred varením nápoja. To spôsobí, že chuť nápoja bude výraznejšia.Turecká káva

 

Dnes najobľúbenejšie