Túto cuketovú nátierku robím vždy keď je sezóna cukety.
Je veľmi jednoduchá na prípravu a veľmi veľmi chutná.
Každý si ju môže doladiť podľa svojho vkusu a chuti. Je naozaj vynikajúca.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 strúčiky cesnaku
Voda
Vaječný žĺtok uvarený natvrdo
1 lyžica kyslej smotany, prípadne domácej majonézy bez oleja
2 polievkové lyžice horčice
3 veľké cukety
Soľ podľa chuti
140 g tučného bieleho jogurtu
Príprava:
Cuketu ošúpeme.
Prekrojíme na polovicu.
Vyberieme zvnútra semienka.
Nastrúhame na hrubom strúhadle.
Vodu dáme variť so soľou.
Keď zovrie, pridáme cuketu.
Necháme na mierom ohni, kým cuketa nezmäkne.
Stačí naozaj len pár minút.
Potom scedíme.
Prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť.
Vajce uvaríme natvrdo.
Ošúpeme a vyberieme žĺtok.
V miske zmiešame uvarený žĺtok s jogurtom, pretlačeným cesnakom, majonézou.
Môžeme pridať aj citrónovú šťavu.
Zmiešame s uvarenou, scedenou cuketou.
Nakoniec už len dochutíme soľou a korením.
Podávame s čerstvým pečivom.
Ja zvyknem do nátierky vmiešať aj nadrobno nasekanú pažítku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)