Toto nie je článok, ale pred sviatkami hotový poklad: 17 základných receptov na tradičné veľkonočné pečivo – máte to na jednom mieste!

Prinášame vám zbierku najlepšie recepty na tradičné veľkonočné pečivo - všetko máte na jednom mieste!

Prinášame vám zbierku najlepšie recepty na tradičné veľkonočné pečivo – všetko máte na jednom mieste!

Mazanec a vianočka z jedného cesta

 

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

140 g kr. cukru

1/4 l mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g droždia ( tak 3/4 kocky)

2 vajcia (jedno na potretie)

120 g Hery alebo masla

Hrozienok vopred namočených v rume

1 lyžička soli

Štipka muškátového orieška

1 lyžička citrónovej kôry

Troška rumu do cesta

Postup:

Z cukru, droždia a trošky teplého mlieka necháme vzísť kvások – stačí 10-15 minút.

Kvások zapracujeme do múky s 1 vajíčkom, vlažným mliekom, zvyškom cukru, rozpustenou herou alebo maslom a troškou rumu.

Pridáme citrónovú kôru, štipku muškátového orieška, soľ a nakoniec hrozienka čo boli vopred v rume namočené.

Cesto spracovávame tak dlho, aby sa nelepilo na steny a prípadne podľa potreby ešte prisypávame múku, ak je cesto riedke, alebo mlieko, ak je naopak tuhé.

Pozor na to, aby cesto nebolo príliš tuhé, potom by totižto bol tuhý aj výsledok (pomôže vám malá skúška keď do cesta pichnete, musí sa zase späť krásne zaceliť, vtedy je cesto akurát).

Akonáhle je cesto spracované, necháme kysnúť.

 

Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 9 rovnakých častí, potom rozdelíme na 4, 3 a 2 diely.

Zo všetkých vypracujeme dlhé valčeky, ktoré postupne prepletieme.

Najprv zo 4, potom 3 a nakoniec 2 dielov.

Všetky spletené časti navrstvíme na seba – na spodok základ zo 4 copov, potom prepletené 3 copy a nakoniec dva.

Vianočku potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme približne 45 minút, asi na 150 -160 ° C.

Ak chceme, aby nám vianočka neklesla, zapichnite na niekoľko miest špajdle – tie pomôžu držať copy na mieste.

 

 

Ak si netrúfate urobiť vysokú vianočku, urobte dve menšie z 3 copov.

Prípadne môžete robiť len dve poschodia – na spodok z troch copov a na vrch z dvoch copov. Rovnako výborné je cesto aj na veľkonočný mazanec.

Vianočka zo šľahačkového cesta

 

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 ml smotany na šľahanie 33%

1 bal. sušeného droždia

50 g cukru práškového

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

2 vajcia

1 bielok

100 – 150 g hrozienok namočených v rume

Na potretie:

žĺtok

Postup:

Múku preosejeme a pridáme aj ostatné sypké prísady.

Potom pridáme vajcia, bielok a smotanu s hrozienkami. Dôkladne vypracujeme jednotné hladké a vláčne cesto.

Prikryjeme utierkou a nechháme vykysnúť na teplom mieste.

Potom cesto rehnetieme v rukách a rozdelíme na menšie bochníky – podľa toho, z koľkých copov chcete pliesť.

Ja neviem zo 4, tak robím buď len z dvoch, alebo spravím základ z troch (upletiem ako vrkoč) a na vrch dám ešte dva copy.

Potom preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť.

Potrieme žltkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190-200 stupňov asi 35-40 minút – vianočku je treba sledovať.

Veľkonočný baránok

Potrebujeme:

4 vajcia

150 g cukru krupica

1 téglik smotany  na šľahanie

30 dkg polohrubej múky

1/2 bal. prášok do pečiva

Postup:

Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridávame cukor (oba druhy).

Šľaháme, kým sa cukor rozpustí.
Potom ľahko primiešame žĺtky, smotanu a múku.

Pečieme na 200 stupňov asi 40 minút. Formu na barančeka je potrebné dobre vymastiť aj v záhyboch.

Krehučké maslové cesto

 

 

Potrebujeme:

200 g masla

130 g práškového cukru

350 g hladkej múky

2 žĺtky

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

1 lyžičku prášku do pečiva

90 g nasekaných vlašských orechov

Žĺtok na potretie

Postup:

Do misky nasypeme oba druhy cukru, pridáme maslo, aj žĺtok a premiešame.

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime hladké, jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky – stačí na 15-20 minút.

Odležané cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 5-7 mm.

Z cesta vykrajujeme jednotlivé venčeky a potrieme ich rozmiešaným žĺtkom.

Potom už stačí len preložiť na plech vystlaný papierom a každý kúsok posypať orechmi.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 12-15 minút.

Opitý izidor

 

 

Potrebujeme:

15 dkg práškového cukru

15 dkg masla

4 vajcia

12 dkg mletých orechov

7 dkg polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu kakaa

Náplň orechová:

20 dkg mletých orechov

2 hrste práškového cukru

1,5 dl rumu

1 bal. vanilkového cukru

Náplň čokoládová:

3dl mlieka

1 zlatý klas

2 lyžice kakaa

1 žĺtok

30dkg masla

5 lyžíc kryštálového cukru

Ďalej:

džem

čokoládová poleva

Postup:

Práškový cukor, maslo, žĺtky vymiešame do penista.

Pridáme orechy, múku, prášok do pečiva, kakao a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme.

Orechová plnka: orechy, cukor, rum, vanilku zmiešame a necháme odležať.

Po upečení a vychladnutí natrieme plát džemom, navrstvíme naň orechovú plnku.

Z mlieka, žĺtka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, potom doň po lyžičkách primiešame našľahané maslo a kakao.

Navrstvíme na orechovú plnku a polejeme čokoládou – tú získame z roztopenej horkej čokolády a 2 lyžíc oleja.

Na prvú várku som mala len minimum orechovej plnky, no druhý pokus už vyzeral ako má Izidor vyzerať. :-)

Božské orechové rezy

 

Náš najobľúbenejší zákusok na veľkonočné sviatky: Božské orechové rezy – ťažké uveriť, že sú také jednoduché!

 

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

150 g zmäknutého margarínu alebo masla

100 g práškového cukru

½ bal. práškového cukru

4 žĺtky

1 lyžicu kakaa

Džem (napr. čučoriedkový)

Krém:

4 bielky

150 g práškového cukru

150 g mletých orechov

Postup:

Všetky prísady okrem kakaa zmiešame a vypracujeme jednotné cesto.

Ak sa vám cesto zdá až príliš tuhé, pridajte trochu mlieka. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao. Prípadne môžete kakao vmiešať do celého cesta, je to na vás.

Plech na pečenie (20×30 cm) vyložíme papierom a na dno navrstvíme kakaové cesto.

Na cesto natrieme džem. V miske si z bielkov a cukru (pridávame postupne ) ušľaháme tuhý sneh.

Nakoniec do snehu vmiešame orechy a rovnomerne nanesieme na cesto s džemom. Prikryjeme vrchným plátom cesta a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov asi 30 minút.

Nepečený 4-poschodový zákusok

 

Netreba variť, netreba piecť: Štvorposchodový nebesky chutný zákusok!

 

Potrebujeme:

500 g gaštanového pyré

250 g mletých maslových sušienok

Rumovú arómu

150 kr. cukru

2 lyžice kakaového prášku

Mlieko (nie veľa)

Krém:

900 ml mlieka

3 bal. pudingu bez varenia (Crème Olé)

250 g masla

Práškový cukor podľa chuti

Ďalej:

Detské piškóty

Na vrch:

250 – 300 ml smotany na šľahanie a stužovač (voliteľné)

Kakaový prášok na posypanie

Postup:

Všetky prísady na cesto zmeišame tak, aby vznikla hustejšia hmota – hutnejšie cesto. To vtlačíme do formy vyloženej fóliou (forma s rozmermi 20×30 cm).

Pudingové prášky ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Maslo našľaháme s práškovým cukrom a po častiach vmiešame do pudingu.

Jednu polovicu krému navrstvíme na cesto vo forme. Na krém uložíme piškóty – môžeme ich pokvapkať trochou rumovej arómy alebo rumu.

Na piškóty navrstvíme druhú časť krému a na vrch natrieme ušľahanú šľahačku a posypeme kakaom.

Dáme vychladiť môžeme podávať.

Žĺtkové rezy

 

Dokonalé žĺtkové rezy pre návštevy: Na ich prípravu nepotrebujete ani kuchárku, zvládne ich aj ten, kto nikdy nepiekol!

 

Potrebujeme:

6 bielkov

2 lyžice polohrubej múky

250 g kr cukru

250 g mletých orechov

Na krém:

6 žĺtok

2 lyžice cukru

2 lyžice mlieka

140 g práškového cukru

50 g bielej čokolády

150 g masla

Na polevu:

200 g bielej čokolády

5 lyžíc oleja

Postup:

Bielky s cukrom ušľaháme na tuhý sneh, nakoniec opatrne vmiešame orechy a múku.

Navrstvíme na plech vystlaný papierom (21 x 36 cm) a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Nad parou si ušľaháme žĺtky s cukrom. Postupne, za stáleho šľahania pridáme mlieko izbovej teploty. Zložíme z plameňa a do horúcej peny vmiešame nelámanú čokoládu a nakrájané maslo. Všetko spolu ušľaháme na hladký krém a ten len navrstvíme na upečené cesto.

Necháme vychladiť a potom jednoducho prelejeme polevou z rozpustenej bielej čokolády a oleja.

Môžeme ozdobiť nasekanými orechmi.

Prezidentské rezy

Prezidentské rezy: Neprekonateľný zákusok, ktorý ochutnáte raz a budete ho chcieť na stole každý týždeň!

Potrebujeme:

Na cesto:

6 ks vajec

120 g práškového cukru

120 g polohrubej múky

2 lyžice kakaa

1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva

8 lyžíc vriacej vody

3 lyžičky rozpustnej kávy

2 lyžice oleja

Na krém:

500 ml mlieka

2 bal.pudinky Caffé Latte Premium (Dr.Oetker) – alebo aj obyčajný karamelový či čokoládový

3 lyžice práškového cukru

3 lyžice krupicového cukru

2 lyžičky rozpustnej kávy (v sypkom stave)

200 g masla

2 lyžice rumu

200 g hustej kyslej smotany (minimálne 16% tuku)

Nakoniec:

2 tégliky 40% smotany na šľahanie

Poleva:

Olej a čokoláda na varenie

Postup:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a horúcou kávou. Múku s kakaom a kypriacim práškom preosejeme a spoločne s olejom po častiach pridávame k tekutej zmesi.

Plech s vyšším okrajom (35 x 25 cm) vystelieme papierom na pečenie, ktorý ešte potrieme olejom alebo maslom. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme cca 10 minút. Na mriežke necháme celkom vychladnúť.

V mlieku uvaríme pudingy spolu s 3 lyžicami krupicového cukru a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom a kávou do peny. Potom po častiach pridáváme chladný puding, kyslú smotanu a rum. Šľaháme dohladka.

Tento krém nanesieme na chladný korpus a cukrársku kartou alebo tortovým nožom uhladíme. Šľahačky vyšľaháme dotuha a nanesieme na krém. Nakoniec pokvapkáme rozpustenou čokoládou s olejom.

Cukrárske rezy – recept z prvej republiky

Cukrárske jablkové rezy: Geniálny koláč z prvej republiky, recept zdedený po babičke!

Potrebujeme:

1 ks vajce

8 lyžíc vlažného mlieka

250 g masla (ak nemáte, dajte heru)

1 bal. prášku do pečiva

1/2 kocky droždia

500 g polohrubej múky

citrónovú kôru

Šťavu z 1/2 citróny

Štipku soli

1 lyžicu cukru

Náplň:

5-6 menších jabĺk

1-2 hrste mletých orechov

1 lyžičku mletej škorice

Cukor podľa toho, aké sladké máme jablká

Na potretie:

Maslo

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Zo surovín na cesto rukami rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať 30 minút.

Potom ho rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme dva rovnako veľké pláty na veľkosť plechu.

Prvý plát uložíme na tukom vymastený plech a na cesto navrstvíme náplň. Jablká zmiešané s orechmi, škoricou, hrozienkami a cukrom

Prekryjeme druhým plátom a dobre z bokov zatlačíme (aby sa náplň neroztiekla), zvrchu popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým povrch koláčika nie je zlatistý. Ešte horúce potrieme maslom a pocukrujeme práškovým cukrom.

Krásne rezy

Krásne rezy: Z jedného plátu cesta máte 3 fantastické vrstvy!

Potrebujeme:

900 ml mlieka

2,5 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu

3 žĺtky

100-150 g kr. cukru (podľa chuti)

200 g masla

150 g práškového curku

1 bal. vanilkového cukru

Cesto:

100 g hladkej múky

4 vajcia (na cesto potrebujeme len žĺtky, zvyšok použijeme na polevu)

150 g kr. cukru (100+ 50 g)

100 g horkej čokolády

120 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

1 -2 lyžice kakaa

Postup:

Najskôr si pripravíme krém. ½ mlieka s kr. cukrom preložíme na plameň a zahrievame. V druhej polovici rozmiešame žĺtky, pudingový prášok a vanilku. Horúce mlieko zložíme z plameňa a pomaly – slabým prúdom doň vmiešame žĺtkovú zmes. Keď je zmes rozmiešaná, preložíme na slabý plameň a varíme za stáleho miešania, kým nám nevznikne hustá krémová hmota. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť a sem-tam premiešame. Zmäknuté maslo si našľaháme s práškovým cukrom a po lyžičkách vmiešame do vychladnutej krémovej zmesi.

Na cesto si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a kým vychladne, ušľaháme si žĺtky s cukrom (100 g) do peny. Potom primiešame vychradnutú čokoládu a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec primiešame aj maslo ušľahané s 50 g cukru. Cesto navrstvíme na plech s rozmermi 25×30 cm, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 16-20 minút.

Cesto necháme vychladnúť a následne ho rozrežeme horizontálne na 3 pláty. Každý natrieme krémom. Na vrch môžete použiť ľubovolnú polevu. Ja používam bielkový krém, ktorý vznikne zo 4 bielok, cukru a citrónovej šťavy – šľaháme nad parou asi 15-20 minút.

Londýnske rezy

Nesmrteľné Londýnske rezy: Tento zákusok je taký vynikajúci, že by sme ho jedli aj každý deň!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

120 g práškového cukru

5 žĺtkov

1/2 bal. prášku do pečiva

200 g masla

Na vrch:

5 bielkov

200 g práškového cukru

120 g mletých orechov

Ďalej

Domáci lekvár

Nasekané orechy navrch

Postup:

V miske si zmiešame všetky prísady na cesto a navrstvíme ho na klasický plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie.

Cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Cesto necháme chvíľu vychladnúť, zatiaľ si pripravíme sneh. Bielky ušľaháme s cukrom (pridávame postupne) a nakoniec do snehu opatrne vmiešame aj mleté orechy.

Na cesto natrieme lekvár a rovnomerne navrstvíme sneh, posypame orechmi. Pečieme pri teplote 180 stupňov ešte 15 minút.

Balkánske rezy

Potrebujeme:

Tortové oblátky

Na piškótu:

9 bielok

370 g kr. cukru

180 g masla alebo margarínu

150 g mletých orechov

150 g sušených hrozienok

220 g hladkej múky

Šťavu z 1 citróna

Krém:

9 žĺtkov

270 g práškového cukru

200 g masla alebo margarínu

Kôru z 1 citróna

Postup:

Bielky ušľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, citrónovú šťavu a nakoniec aj orechy, hrozienka a múku. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Medzitým si pripravíme krém – žĺtky ušľaháme s cukrom nad parou, šľaháme asi 15 minút, kým krém nezíska dostatočnú hustotu. Zložíme z vodného kúpeľa a keď krém vychladne, primiešame doň zmäknuté maslo a ušľaháme jednotný krém. Pridáme aj strúhanú kôru.

Ideme vrstviť – na prvú tortovú oblátku natrieme polovicu krému, na krém položíme vychladnuté cesto, pokračujeme druhou polovicou krému a tortovou oblátkou. Necháme cez noc stuhnúť a môžeme podávať! :-)

Kvarteto rezy

Nesmrteľné “Kvarteto” rezy: Prudko návykové!

Potrebujeme:

6 vaječných bielkov

6 lyžíc cukru

1 lyžica slnečnicového oleja

2 lyžice polohrubej múky

2 lyžice strúhanky

1/2 balíka prášku do pečiva

200 g arašidov nasekaných nesolených

250 g nutelly

Krém:

0,5 l mlieka

6 žĺtkov

1 vanilkový puding

3 lyžice hladkej múky

100 g horkej čokolády

150 g masla

3 lyžice cukru

360 g maslových sušienok

300 ml vlažného mlieka

Nakoniec:

1 Smotanu na šľahanie

1 bal. stužovač

100 g čokolády nastrúhanej

Postup:

Uvaríme puding. V troche mlieka rozmiešame puding múku a vaječné žĺtka. Zvyšok mlieka dáme variť spolu s cukrom. Keď zovrie, vlejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť na izbovú teplotu.

Na cesto si vyšľaháme sneh z bielkov pridáme a cukor, olej, múku, strúhanku a kypriaci prášok.Všetko premiešame a vylejeme na plech cca 35×25 vystlaný papierom na pečenie. Posypeme nasekanými orieškami a dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 °C. Ešte horúci koláč natrieme nutellou.

Do vychladnutého pudingu vmiešame našľahané maslo. Rozdelíme ho na dve časti. Do jednej časti primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu..

Môžeme začať vrstviť – na arašidové cesto potreté nutellou uložíme sušienky (dobré je pofŕkať ich mliekom). Potom natrieme bledým krémom, potom opäť sušienková vrstva ktorú pokropíme a nakoniec čokoládový krém. Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.

Pred podávaním ešte pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu, a nakrájame na rezy.

Katka rezy

Báječné Katka rezy: Výborný zákusok s čoko-krémom, marhuľovým džemom a kvapkou rumu!

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

180 g bravčovej masti

150 g práškového cukru

1 bal. prášku do pečiva

4 žĺtky

100 ml mlieka

Na krém:

200 ml mlieka

1 bal. vanilkového cukru

50 ml rumu

200 g masla

200 g práškového cukru

50 g kakaa

5 lyžíc marhuľového džemu

Na vrch:

4 bielky

250 g práškového cukru

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a cesto rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na rovnako veĹký plát cesta a pečieme na obrátenom plechu.

Jeden plát cesta ešte teplý popučíme. V miske zmeišame vanilku, rum a 200 ml mlieka, potom pridáme aj plát cesta a džem. V inej miske ušľaháme maslo s práškovým cukrom a čokoládou. Túto zmes zmiešame s mliečnou zmesou a výslednú hmotu nanesieme na jeden plát cesta. Prikryjeme druhým plátom.

4 bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh, pridáme postupne aj práškový cukor a zmes preložíme nad paru, kde pokračujeme v šľahaní – trvá to asi 15-25 minút.

Potom krém z bielok jednoducho nanesieme na vrch zákusku a uhladíme. Dáme do chladničky a podávame vychladnené, nakrájané na plátky!

SiSi rezy

Božské Sisi rezy: Neuveriteľne chutný orechový zákusok, ktorý chutí ako z luxusnej cukrárne!

Potrebujeme:

5 vaječných bielkov

200 g kr. cukru

160 g mletých vlašských orechov

2 lyžice hladkej múky

Štipku soli

Na krém:

5 žĺtkov

150 g kr. cukru

500 ml mlieka

2 lyžice múky

1 bal. vanilkového cukru

200-250 g masla

Strúhanú čokoládu

Postup:

Orechy zmiešame s múkou. Bielky ušľaháme so soľou na tuhý sneh. Nakoniec sypkú zmes opatrne vmiešame do snehu. Väčší plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme olejom, aby sa cesto nelepilo a nevrstvíme naň cesto – rovnomerne. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 minút. Kedže v ceste nie je prášok na pečenie, neotvárame rúru.

Cesto necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na 4 rovnaké časti – môžete nakrájať aj na tri časti, ale zákusok bude nižší.

Na krém: V miske zmiešame žĺtky, mlieko, cukor, múku, vanilku a dobre premiešame – všetky prísady musia mať izbovú teplotu. Preložíme na slabý plameň a za neustáleho miešania uvaríme hustý krém. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. V samostatnej miske si našľaháme zmäknuté maslo a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého krém.

Teraz ostáva už len poskladať zákusok. Medzi pláty cesta navrstvíme krém. Časť krému si môžeme odložiť bokom a dozdobiť vrch zákusku. Nakoniec môžete ešte posypať nadrobno nasekanými orechmi.

Medové rezy so Salko krémom

Fenomenálne medové rezy s orechmi a neprekonateľným Salko krémom!

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

½ šálky cukru

1 bal. vanilkového cukru

1a ½ lyžičky jedlej sódy

200 g masla

2 lyžice medu

1 vajce

Na smotanový krém:

500 ml mlieka

40 g smotanového pudingu v prášku

100-150 g zmäknutého masla

Salkový krém:

1 plechovku karamelového salka

200 g zmäknutého masla

Na vrch:

140 g nasekaných orechov (vlašské, kešu, arašidy)

50 g čokolády na varenie

2 lyžičky rastlinného oleja

Postup:

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vymastíme maslom. Rúru nahrejme na 180 stupňov.

Múku zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, jedlou sódou a nakrájaným studeným maslom. Zmiešame a miešame, kým nám nevznikne drobivá zmes.

Potom pridáme med, vajce a vymiesime tuhšie pružné cesto.

Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, prvú navrstvíme na plech a prstami roztlačíme tak, aby sedel na pripravený plech.

Pečieme asi 6-7 minút pri teplote 180 stupňov. Takto upečieme každé cesto. Všetky pláty cesta necháme vychladnúť.

Na prvý krém uvaríme z mlieka, cukru a pudingového prášku puding. Necháme vychladnúť a potom do pudingu vmiešame našľahané maslo.

Na druhý krém zmiešame karamelové salko s našľahaným maslom.  Šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja do jednotného krému.

Na prvý plát cesta navrstvíme smotanový krém, prikryjeme druhým plátom. Navrstvíme 3/4 karamelového krému, posledný plát cesta, zvyšok karamelového krému a pospyeme orechmi. Čokoládu rozpustíme s olejom a pokvapkáme vrch zákuska.