plny-hrniec_transparent_negativ.png

Banániky v čokoláde: Chutia presne, ako tie z obchodu!

Obľúbený čokoládový dezert s mäkučkým banánovým krémom vo vnútri. Neváhajte a vyskúšajte si túto dobrotu pripraviť aj u vás doma!

Kto by nemiloval túto sladkú banánovú pochúťku? Dnes vám ukážeme, ako túto čokoládovú dobrotu môžete vyrobiť rýchlo a jednoducho aj u vás doma!

Potrebujeme:

700 g kryštálového cukru

2 bal. želatíny v prášku

200 ml vody

2 lyžičky banánovej arómy

100 g čokoláduy na obaľovanie

Postup:

Začne tým, že z cukru uvaríme sirup. Nasypeme ho do vody, preložíme na plameň a varíme, kým sa cukor celkom nerozpustí a nezačne peniť.

Želatínu necháme napučať v malom množstve vody a následne ju vmiešame do cukrového sirupu

Túto zmes necháme cca 15 minút odstáť a následne do nej pridáme arómu. Zmes dôkladne prešľaháme.

Pripravíme si formičky (napríklad na vanilkové rožteky alebo iné cukrovinky) vymazané trochou oleja, nalejme do nich zmes a necháme dostatočne stuhnúť.

Keď je zmes dosť tuhá, vyberieme ju z foriem a obaľujeme v rozpustenej (mierne vychladnutej) čokoláde.

 

zdroj: zenskikutak

Najlepšie recepty na dnes