plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zvládne ho aj ten, kto vôbec nepečie: Najjednoduchší jablkovo-krupicový koláč!

Neverím, že existuje jednoduchší pečený koláč. Pokaziť tento recept je doslova nemožné. Navyše, chutí vynikajúco!

Neverím, že existuje jednoduchší pečený koláč. Pokaziť tento recept je doslova nemožné. Navyše, chutí vynikajúco!

Je na vás či používate šálku s objemom 220 alebo 250 ml, hlavné je používať vždy rovnaký hrnček!

Potrebujeme:

1 šálku krupice

1 šálku hladkej múky

1 šálku oleja

½ šálky mlieka

1 vajce

1 bal. prášku do pčiva

½ bal. mletej škorice

2 nastrúhané jablká

Na vrch:

Čokoládovú polevu

(4 lyžice cukru, 4 lyžice mlieka, 5 lyžice oleja, 100 g horkej čokolády – stačí zmiešať a rozpustiť).

Postup:

Vajce rozšľaháme s cukrom, pridáme krupicu, múku, prášok d pečiva, vanilkový cukor, mlieko, olej a nakoniec aj strúhané jablká zmiešané so škoricou (prebytočnú šťavu z jabĺk zlejeme). Dobre premiešame a navrstvíme na vymastený plech.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme, kým koláčik nie je zlatistý (cesto skontrolujeme špáradlom).

Na ešte horúci koláčik nalejeme polevu. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes