Ani zrnko múky: Na prípravu týchto knedličiek potrebujete len 3 prísady a určite z nich nepriberiete!

10 x menej kalórií a množstvo možností, ako si túto dobrotu vychutnať. My jednodznačne odporúčame opiecť na masle a pridať petržlenovú vňať!

10 x menej kalórií a množstvo možností, ako si túto dobrotu vychutnať. My jednodznačne odporúčame opražiť na masle a pridať petržlenovú vňať. Môžete ich podávať aj tvarohom, alebo vašimi obľúbenými prísadami.

Potrebujeme:

2 šálky mozzarelly strúhanej (mozzarella musí byť čo najsuchšia a mala by mať čo najmenší obsah tuku, inak sa budú knedličky rozpadať)

3 žĺtky

1 lyžičku granulovaného cesnaku

Na opečenie:

1 lyžicu masla, trochu oleja a petržlenovú vňať

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Syr zmiešame so žĺtkami a cesnakom. Necháme roztaviť v mikrovlnke (30 sekúnd) alebo vo vodnom kúpeli.

Rozdelíme na 4 rovnaké časti a na 10 minút vložíme do mrazničky, aby hmota stuhla.

Potom z cesta ušúľame 4 prúžky s dĺžkou približne 30-35 cm.

Teraz prúžky nakrájame na jednotlivé knedličky. Pre krajší efekt môžeme jednotlivé kúsky pritlačiť vidličkou a vytvoriť tak typický vzor na povrchu.

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť 2 l osolenej vody a potom vložíme knedličky. Varíme 2-3 minúty, alebo kým samé nevyplávajú na povrch.

Na panvici zahrejeme 1 lyžicu masla a trochu olivového, alebo obyčajného rastlinného oleja. Knedličky opekáme na rozpálenom tuku dozlatista (1-2 minúty).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ripost