plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zostalo vám pár vaječných bielkov? Stačí pridať 3 ingrediencie a pripravíte z nich niečo o veľa lepšie ako pusinky!

Ak vám z pečenia dobrôt zvýčšilo pár bielkov, toto e perfektný tip, ako ich využiť!

Domáce kokosové sušienky sú najlepší spôsob, ako využiť vaječné bielky.

Aj keď je recept na kokosové sušienky veľmi jednoduchý a zahŕňa len pár krokov, hotové sušienky sú vo vnútri často suché a tvrdé, a to nechceme.

 

 

Úžasný recept na dokonalé domáce pusinky z portálu mojegotowanie.

Keď nám po upečení ostanú bielky, väčšina nás z nich pripraví pusinky.

No môže to byť komplikované a často sa to nepodarí.

 

 

Domáce kokosové sušienky budú oveľa jednoduchšie a rýchlejšie.

Na tento dezert potrebujeme len tri ďalšie ingrediencie a celá príprava nezaberie viac ako 25 minút.

Dôležité je však zapamätať si jeden dôležitý trik!

 

Ako urobiť kokosové sušienky mäkké vo vnútri?

Aj keď je recept na kokosové sušienky veľmi jednoduchý a zaberie len pár krokov, hotové sušienky sú vo vnútri často tvrdé a suché, a to nechceme.

Ako vyrobiť kokosové sušienky, aby mali vždy vláčny a jemný stred?

Stačí použiť trik: kokosové lupienky najskôr namočte do teplého, rozpusteného masla a nechajte úplne vychladnúť.

 

 

Na každých 200 g kokosových lupienkov stačí 50 g rozpusteného tuku.

Tento jednoduchý spôsob zaručuje mäkké a v ústach sa rozplývajúce kokosové sušienky.

Suché kúsky kokosu po takomto olejovom kúpeli napučia a zvlhnú, takže ich stačí len jemne zmiešať s tuho vyšľahaným snehom z 2 bielkov a 100 g cukru .

Pripravenú hmotu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme to urobiť pomocou cukrárskeho vrecka, vytvárať malé ružičky alebo jednoducho robiť malé kôpky lyžičkou.

Hotové kokosové sušienky pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 15-20 minút a sú hotové.

Na prípravu potrebujeme:

200 g kokosových lupienkov

50 g masla

2 bielky

100 g kryštálového cukru

 

Na kokosové sušienky s vláčnym stredom použijeme jeden užitočný trik.

Rozpustíme maslo.

Do teplého rozpusteného masla namočíme kokosové lupienky.

 

Necháme úplne vychladnúť.

Na každých 200 g kokosu stačí 50 g rozpusteného masla.

Tento jednoduchý spôsob zaručuje mäkké a v ústach sa rozplývajúce kokosové sušienky.

Do misky pridáme bielky.

Pridáme cukor.

Mixérom vyšľaháme penu.

Suché kokosové lupienky po olejovom kúpeli napučia a zvlhnú.

Pridáme ich do peny z bielkov.

Jemne zmiešame.

Pripravenú zmes nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Môžeme to urobiť pomocou cukrárskeho vrecka a vytvoriť malé ružičky.

Alebo jednoducho nanášame malé kôpky pomocou lyžičky.

Plech so sušienkami vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 15-20 minút.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes