Zostala vám z obeda zemiaková kaša? Takto jednoducho z nej pripravíte chutný chlieb!

557 0

Čerstvá zemiaková kaša je vynikajúcou prílohou, na ktorej si mnohí z nás veľmi radi pochutnajú. Keď je však staršia a je potrebné ohriať ju, už až o takú delikatesu nejde a skôr siahneme po čerstvejších prílohách. Prinášame vám skvelý tip, ako vykúzliť zo zvyšnej zemiakovej kaše vynikajúci domáci chlebík. Tento chlebík v spojení s paradajkami, olivami a olivovým olejom poznáme ako Focaccia – čo je obľúbený Taliansky chlieb. Vyskúšajte ho aj vy!

Potrebujeme:

Na kvások:

1 lyžičku sušeného droždia

1 lyžičku kryštálového cukru

½ šálky teplej vody

1 šálku zemiakovej kaše

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 šálky hladkej múky

1 a ½ lyžičky soli

3 lyžice olivového oleja

Cherry paradajky prekrojené na polovice

Čierne olivy bez kôstky

1 až 2 lyžičky sušeného tymiánu

Morskú soľ – hrubozrrnú

Potrebujeme:

Easy-Mashed-Potato-bread

Z vody,cukru a droždia pripravíme kvások a počkáme 10-15 minút. Potom ku kvásku pridáme zemiakovú kašu a soľ. Miešame, kým nezačne vznikať jednotná hmota. Pridáme 2 lyžice olivového oleja a cesto vypracujeme do tvaru gule. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť po dobu 1 hodiny na teplom mieste.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorú vystelieme papierom na pečenie (forma by mala mať priemer približne 22-23 cm). Do formy navrstvíme cesto a na vrch uložíme olivy a kúsky prekrojených paradajok. Posypeme soľou, korením a pokvapkáme zvyšným olejom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 220 stupňov približne 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: littlethings

Témy:


Pridajte svoj komentár