Na delikátne fašírky nepotrebujete ani mäso. Vyskúšajte tieto zemiakové podľa receptu z youtube a uvidíte sami, že je to super papaníčko!
Potrebujeme:
6 veľkých zemiakov
2 vajcia
8 PL hladkej múky
1 ČL soli
1 ČL čierneho korenia
1 sladkú papriku
trochu nasekanej petržlenovej vňate
syr čedar
strúhanku
olej na vysmážanie
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupe, ošúpeme a roztlačíme. Vajcia si vyšľaháme vidličkou a nalejeme k roztlačeným zemiakom. Potom nasypeme múku.
Následne pridáme soľ, korenie, na kocky nakrájanú červenú papriku a nasekanú petržlenovú vňať.
Vypracujeme kompaktnú hmotu, z ktorej potom navlhčenými rukami tvarujeme fašírky.
Tie naplníme strúhaným syrom, obalíme v strúhanke a dobre zatlačíme.
Keď máme takto pripravené všetky fašírky, dáme si na panvicu rozhorúčiť olej a vysmážame ich z oboch strán do zlatista.
Hotovo. Môžeme podávať s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
Video recept: