plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žobrácke zemiakové fašírky: Lacné a rýchle bezmäsité jedlo, za ktorým sa doma idú všetci zblázniť!

Na delikátne fašírky nepotrebujete ani mäso. Vyskúšajte tieto zemiakové podľa receptu z youtube a uvidíte sami, že je to super papaníčko!

Potrebujeme:

6 veľkých zemiakov

2 vajcia

8 PL hladkej múky

1 ČL soli

1 ČL čierneho korenia

1 sladkú papriku

trochu nasekanej petržlenovej vňate

syr čedar

strúhanku

olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupe, ošúpeme a roztlačíme. Vajcia si vyšľaháme vidličkou a nalejeme k roztlačeným zemiakom. Potom nasypeme múku.

Následne pridáme soľ, korenie, na kocky nakrájanú červenú papriku a nasekanú petržlenovú vňať.

Vypracujeme kompaktnú hmotu, z ktorej potom navlhčenými rukami tvarujeme fašírky.

Tie naplníme strúhaným syrom, obalíme v strúhanke a dobre zatlačíme.

 

Keď máme takto pripravené všetky fašírky, dáme si na panvicu rozhorúčiť olej a vysmážame ich z oboch strán do zlatista.

Hotovo. Môžeme podávať s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Video recept:

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes