Ako pripraviť len z 450 g mletého mäsa plný plech najlepších fašírok? Žiadne vyprážanie, len zamiešať a máte najchutnejší obed aj večeru!

Vynikajúci recept na šťavnaté mäsové guľky s paradajkovou omáčkou.

Potrebujeme:

450 g mleté bravčové mäso

80 g tvrdého syra

2 strúčiky cesnaku

300 g húb

1 cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

175 g uvarenej ryže

Omáčka:

160 ml vody

1 lyžica múky

200 ml paradajkovej omáčky

4-5 lyžíc kyslej smotany

2 paradajky

1 lyžička cukru

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Olúpanú cibuľu nakrájte a rozmelte v mixéri s hubami a cesnakom.

Mleté mäso zamieste v samostatnej miske so soľou a korením. Do mäsa pridajte nasekanú zmes, ryžu, soľ a korenie. Pridajte nastrúhaný syr, nasekaný kôpor a zamiešajte.

Pred formovaním mäsových guličiek si navlhčite ruky studenou vodou. Potom začnite s tvorbou guličiek, ktoré jemne roztlačíte.

Guľky ukladajte na plech.

Omáčka: Rajčiny nakrájajte nadrobno, pridajte omáčku, cukor, kyslú smotanu a zamiešajte všetky prísady. nakoniec múku rozmiešajte v troche vody a pridajte do zmesi – omáčku najlejte na plech k mäsu a zakryte alobalom.

Pečieme prikryté asi 1 hodinu. Podľa potreby podlievame vodou.