Znojemské uhorky bez varenia nálevu: Vlani sme na skúšku spravili len 2 poháre, tento rok už iné nerobím!

911

Tieto uhorky milujem a preto tento rok iné ani nerobíme. Minulý rok sme spravili na skúšku len 2 poháre a s manželom sme ich zlikvidovali za 1 deň. Naozaj výborné a úplne jednoduché!

Potrebujeme (na každý pohár):

Uhorky nakladačky (môžete odrezať končeky, ale nie je to nutné)

Kôprová vňať

1 ks bobkový list

2 – 3 zrnká nové korenie celé

3 – 4 zrnká čierne korenie celé

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 krúžkov mrkvy

1 lyžička soľ

Na plátky nakrájaná cibuľa (asi 1/4 cibule na 1 pohár)

1 dcl ocot

5 ks sacharín

feferónka

voda podľa potreby

Postup:

Uhorky si umyjeme. Do každého pohára na zaváranie (musia byť samozrejme čisté) dám na spodok kôpor , bobkový list, nové, celé čierne korenie a sacharín. Pridáme aj mrkvu a cibuľku. Natlačíme do pohárov uhorky. Kto má rád štipľavé , pridá feferónku. Nalejeme ocot a dolejem studenou vodou. Fľašku zatvoríme. Uhorky sterilizujeme v pare. Od bodu varu varíme len asi 5-10 minút . Len toľko , aby chytilo viečko. Vyberieme, obrátime a necháme vychladnúť. To ej všetko, skladujeme s ostatnými zaváraninami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubica

Témy:


Pridajte svoj komentár