plny-hrniec_transparent_negativ.png

Znojemské uhorky bez varenia nálevu: Vlani sme na skúšku spravili len 2 poháre, tento rok už iné nerobím!

Tieto uhorky milujem a preto tento rok iné ani nerobíme. Minulý rok sme spravili na skúšku len 3 poháre a s manželom sme ich zlikvidovali za 1 deň. Naozaj výborné a úplne jednoduché!

Tieto uhorky milujem a preto tento rok iné ani nerobíme.

Minulý rok sme spravili na skúšku len 2 poháre a s manželom sme ich zlikvidovali za 1 deň. Naozaj výborné a úplne jednoduché!

Potrebujeme (na každý pohár):

Uhorky nakladačky (môžete odrezať končeky, ale nie je to nutné)

Kôprová vňať

1 ks bobkový list

2 – 3 zrnká nové korenie celé

3 – 4 zrnká čierne korenie celé

5 krúžkov mrkvy

1 lyžička soľ

Na plátky nakrájaná cibuľa (asi 1/4 cibule na 1 pohár)

1 dcl ocot

5 ks sacharín

feferónka

voda podľa potreby

Postup:

Uhorky si umyjeme.

Do každého pohára na zaváranie (musia byť samozrejme čisté) dám na spodok kôpor a bobkový list.

Pridáme nové, celé čierne korenie a sacharín.

Pridáme aj mrkvu a cibuľku.

Natlačíme do pohárov uhorky.

Kto má rád štipľavé, pridá feferónku.

Nalejeme ocot a dolejem studenou vodou.

Fľašku zatvoríme.

Uhorky sterilizujeme v pare.

Od bodu varu varíme len asi 5-10 minút .

Len toľko , aby chytilo viečko.

Vyberieme, obrátime a necháme vychladnúť.

To je všetko, skladujeme s ostatnými zaváraninami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubica

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes