Známy cukrár mi prezradil patent na DOKONALÚ piškótu: Pridajte lyžicu a bude ako oblak!

Piškóta je základom rôznych toriet a koláčov.

 

 

Dokonalá piškóta je jemná, nadýchaná a dokonale vykysnutá.

Žiaľ, je tiež rozmarná a má tendenciu padať alebo sa lámať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prezradíme vám tajomstvo dokonalej piškóty.

 

 

Nenáročný recept z portálu haps na dokonalé piškótové cesto.

 

 

Potrebujeme:

1 plný pohár tortovej múky

6 vajec

0,5 šálky zemiakovej múky

1 PL octu

1/4 šálky kryštálového cukru

1 ČL prášku do pečiva

Postup:

Najprv si pripravíme dve misky.

Do jednej pridáme bielky a do druhej žĺtky.

 

 

Do misky so žĺtkami pridáme ocot a prášok do pečiva.

Pomocou mixéra vyšľaháme suroviny do homogénnej hmoty.

 

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh (môžeme pridať štipku soli).

Potom postupne pridávame cukor.

Miešame, kým nezískame lesklú pusinku.

 

 

Teraz počas miešania opatrne pridáme žĺtkovú zmes.

Po celú dobu šľahania preosejeme tortovú múku a zemiakovú múku.

 

 

Spodok formy vymastíme maslom alebo prekryjeme papierom na pečenie.

Potom do formy nalejeme hotovú hmotu.

 

 

Rúru predhrejeme na 170°C na spodnom ohreve.

Vložíme formu.

Pečieme asi 40 minút.

 

 

Tip redakcie:

piškótu je lepšie pripraviť deň pred plánovanou prípravou torty alebo dezertu.

Potom sa pri krájaní nebude drobiť.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels