plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na rýchly KRÉM, ktorý chutí úplne ako ZMRZLINA: Objednávajú ho aj do svadobných tort, tak je fantastický!

Zmrzlinové krémy sú zvlášť obľúbené počas leta, pretože sú veľmi osviežujúce a pripomínajú obľúbenú mrazenú pochúťku.

Prinášam vám dve rezie – jednu rýchlu a druhú na verený krém, ktorý je veľmi obľúbený aj do slávnostných tort.

Verzia bez vajec ideálna na letné dezerty

 

 

Tento krém skutočne bleskový – všetko stačí len vymiešať.

Krém je veľmi lahodný a nie je príliš maslový.

Ideálny aj na letné studené poháre.

Potrebujeme:

320 g tvaroh

175 g maslo

90 g práškový cukor

65 g kondenzované mlieko sladené

1 bal. vanilkový cukor

1 lyžica koňak alebo likér

Postup:

 

 

Maslo izbovej teploty vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.

Postupne pridáme likér alebo koňak.

Tenkým prúdom prilejeme aj kondenzované mlieko.

Do takto vyšľahanej hmoty pridáme jemný tvaroh, ktorý vareškou alebo metličkou primiešame.

 

 

Nepoužívame už mixér, aby nebol krém príliš riedky.

Tvarohový krém môžete odložiť do chladničky, aby krém stuhol.

Potom môžete naplniť rôzne dezerty.

Úplne jednoduchý krém, ktorý chutí fantasticky a nie je ani príliš maslový a ťažký.

Zmrzlinový krém podľa profesionálnej cukrárky Majky

 

 

Vynikajúci recept na krémovú bombu, ktorá je ideálna na plnenie tort, zákuskov, aj do studených pohárov.

Je veľmi obľúbený dokonca aj do svadobných tort.

Nie je síce mrazený, ale chutí úplne ako zmrzlina.

Potrebujeme:

500 g kyslá smotana

1 ks citrónová kôra

2 ks vajce

3 lyžice hladká múka

180 g kryštálový cukor

1 ks vanilkový lusk

250 g maslo

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu.

Dáme ju zovrieť – pripravíme si vodný kúpeľ.

Do druhej misky dáme kyslú smotanu.

Pridáme vajíčka, vnútro z vanilkového lusku, citrónovú kôru.

Nakoniec vmiešame aj múku a cukor.

 

 

Všetko spolu premiešame do jednotnej hmoty bez hrudiek.

Najlepšie je to premiešať metličkou, nie vareškou.

Takto vymiešanú hmotu dáme do vodného kúpeľa.

Šľaháme do zhustnutia.

Keď máme hustú hmotu, odstavíme ju z vodného kúpeľa.

Necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý „puding“.

Vyšľaháme hladký krém.

Krém používame na plnenie aj zdobenie dezertov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes