Famózny zmrzlinový koláč bez pečenia: Jednoduchá príprava a dokonalá osviežujúca chuť!

Pribúda teplých slnečných dní a preto sme si pre vás dnes pripravili tento lahodný zmrzlinový koláčik, ktorý je dokonalým osviežením.

Pribúda teplých slnečných dní a preto sme si pre vás dnes pripravili tento lahodný zmrzlinový koláčik z youtube, ktorý je dokonalým osviežením. Príprava je veľmi jednoduchá a nepotrebujete k nej ani rúru, pretože koláč je nepečený.

Tak poďme na to!

 

Potrebujeme:

Veľkosť formy 30 x 40 cm

Základ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 dlhých piškót

300 ml mlieka

Krém

50 g mascarpone

500 g nízkotučný tvaroh

400 ml šľahačkovej smotany

140 g kryštálového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

1/2 citróna

stužovač

Ovocná vrstva

750 g mrazených jahôd

80 g práškového cukru

55 g kukuričného škrobu

trochu bielej čokolády

Postup:

Do misky si dáme mlieko.

Dlhé piškóty v ňom namáčame z oboch strán a ukladáme tesne vedľa seba na dno formy.

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.

V samostatnej miske si zmiešame mascarpone, tvaroh a cukor a šľaháme až kým sa cukor nerozpustí.

Po rozpustení cukru pridáme citrónovú šťavu, nakoniec zašľaháme stužovač a postupne zmiešame so šľahačkou.

Krém navrstvíme na piškóty, rovnomerne rozotrieme a dáme do chladničky na 30 minút.

zdroj: youtube/ReniasBackwelt

Medzitým si pripravíme ovocnú vrstvu. Jahody dáme do misky a rozmixujeme.

Preložíme do hrnca a necháme zovrieť spolu s cukrom.

Škrob si vymiešame s trochou studenej vody a za stáleho miešania pridávame k jahodám.

Varíme ešte 2 minúty a odstavíme zo sporáka.

Necháme mierne vychladnúť, rovnomerne navrstvíme navrch krému a necháme minimálne 3 hodiny (najlepšie cez noc) v chladničke.

zdroj: youtube/ReniasBackwelt

Potom si postrúhame bielu čokoládu na hrubom strúhadle a celý koláč posypeme.

Video recept

 

Foto: pixabay