Pribúda teplých slnečných dní a preto sme si pre vás dnes pripravili tento lahodný zmrzlinový koláčik z youtube, ktorý je dokonalým osviežením. Príprava je veľmi jednoduchá a nepotrebujete k nej ani rúru, pretože koláč je nepečený.
Tak poďme na to!
Potrebujeme:
Veľkosť formy 30 x 40 cm
Základ
30 dlhých piškót
300 ml mlieka
Krém
50 g mascarpone
500 g nízkotučný tvaroh
400 ml šľahačkovej smotany
140 g kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1/2 citróna
stužovač
Ovocná vrstva
750 g mrazených jahôd
80 g práškového cukru
55 g kukuričného škrobu
trochu bielej čokolády
Postup:
Do misky si dáme mlieko.
Dlhé piškóty v ňom namáčame z oboch strán a ukladáme tesne vedľa seba na dno formy.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.
V samostatnej miske si zmiešame mascarpone, tvaroh a cukor a šľaháme až kým sa cukor nerozpustí.
Po rozpustení cukru pridáme citrónovú šťavu, nakoniec zašľaháme stužovač a postupne zmiešame so šľahačkou.
Krém navrstvíme na piškóty, rovnomerne rozotrieme a dáme do chladničky na 30 minút.
zdroj: youtube/ReniasBackwelt
Medzitým si pripravíme ovocnú vrstvu. Jahody dáme do misky a rozmixujeme.
Preložíme do hrnca a necháme zovrieť spolu s cukrom.
Škrob si vymiešame s trochou studenej vody a za stáleho miešania pridávame k jahodám.
Varíme ešte 2 minúty a odstavíme zo sporáka.
Necháme mierne vychladnúť, rovnomerne navrstvíme navrch krému a necháme minimálne 3 hodiny (najlepšie cez noc) v chladničke.
Potom si postrúhame bielu čokoládu na hrubom strúhadle a celý koláč posypeme.
Video recept