Starý RECEPT na koláč z babičkinho zápisníka: Deti vyhlásili, že chutí ako ZMRZLINA!

Vynikajúce zmrzlinové rezy si zamiluje celá rodina a preto si tento recept dobre uložte. Tento koláčik je jednoduchý na prípravu a zvládne ho naozaj každý, určite ho skúste aj vy.

Potrebujeme:

Korpus:

5 ks vajce

200 g cukor kryštál

5 PL voda

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL prášok kakaový

170 g múka polohrubá

1/2 ks kypriaci prášok

Krém:

500 ml mlieko

5 ks vaječný žĺtok

170 g cukor kryštál

1 ks cukor vanilkový

250 g maslo

4 PL kopcom múka hladká

Sneh:

5 ks vaječný bielok

200 g cukor kryštál

Ďalej:

50 g čokoláda horká

Postup:

Korpus:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť.

Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom.

Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech.

Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.

Krém :

Do hrčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku.

Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu.

Za občasného premiešavania krém schladíme.

Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém.

Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky. Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh.

Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém.

Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu.

Koláč necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay