plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmrzlinový dezert s vážne fantastickou chuťou a pripravený behom pár minút: Tromfne aj nanukové torty z obchodu!

Dnes tu  máme skutočnú chuťovku, ktorá sa náramne hodí na tieto teplé dni. Nebudete ľutovať, ak sa doňho pustíte. Odporúčame robiť hneď dvojitú porciu.

Dnes tu  máme skutočnú chuťovku, ktorá sa náramne hodí na tieto teplé dni. Nebudete ľutovať, ak sa doňho pustíte. Odporúčame robiť hneď dvojitú porciu.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 4 bielky
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice studenej vody
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa

KRÉM

  • 1 vanilkové pudingovévrecúško
  • 250 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g masla

Krém:

  • 4 bielky
  • 12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
  • šťava z 1/2 citróna
  • Čokoládové pilinky (navrch)

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút.

Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.

Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.

Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešlaháme.

Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové cesto príde pudingový krém. Pekne ho uhlaďte. Na pudingový krém príde snehový krém. Tiež sa snažte uhladiť.

Na ozdobu nastrúhame čokoládové hoblinky na snehový krém.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Najlepšie recepty na dnes