Dnes tu máme skutočnú chuťovku, ktorá sa náramne hodí na tieto teplé dni. Nebudete ľutovať, ak sa doňho pustíte. Odporúčame robiť hneď dvojitú porciu.
Potrebujeme:
Cesto:
- 4 bielky
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice studenej vody
- 5 lyžíc hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
KRÉM
- 1 vanilkové pudingovévrecúško
- 250 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 150 g cukru
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 250 g masla
Krém:
- 4 bielky
- 12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
- šťava z 1/2 citróna
- Čokoládové pilinky (navrch)
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút.
Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.
Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešlaháme.
Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové cesto príde pudingový krém. Pekne ho uhlaďte. Na pudingový krém príde snehový krém. Tiež sa snažte uhladiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na ozdobu nastrúhame čokoládové hoblinky na snehový krém.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bucatarulpriceput.ro