plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca ZMRZLINA za 5 minút (+ čas na zmrazenie): Super krémová, jemná a bez ľadových kúskov – uložte si RECEPT!

Verili by ste, že perfektnú domácu zmrzlinu môžete pripraviť len z 3 prísad a bez zmrzlinovača?

Našli sme perfetkný návod na stránke napadovy.blog, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať.

História zmrzliny je stará viac ako 5 tisíc rokov. Táto starodávna pochúťka sa prvýkrát objavila vo forme mrazeného ovocného džúsu. Až v čase Napoleona Bonaparteho sa zmrzlina stala populárnou aj vo vysokých kruhoch.

Budete prekvapení, aké ľahké je pripraviť si domácu zmrzlinu!

Potrebujete iba tri ingrediencie a zaobídete sa bez zmrzlinovača.

Potrebujeme:

Smotanu na šľahanie 500 ml

Práškový cukor 100 g

Vanilín 0,2 lyžičky

Postup:

Vyberte najtučnejšiu smotanu na zmrzlinu.

Dajte ju pred prípravou do  mrazničky aspoň na 15 minút.

Rovnako postupujte aj v prípade metličiek alebo metličky, s ktorými budete smotanu šľahať.

Zmiešajte vychladenú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou.

Šľahajte najmenej 5 minút, kým sa nevytvorí nadýchaná pena.

Vložte zmes do mrazničky.

Hneď ako zmes začne tuhnúť, vyberte nádobu z mrazničky a zmrzlinu rozšľahajte pomocou mixéra alebo ručného mixéra (šľahanie pomáha rozbiť ľadové kryštály a štruktúra zmrzliny je hladká a jednotná).

A na druhý deň ráno bude váš dezert hotový!

Zmrzlinu podávame s nastrúhanou čokoládou, čerstvým ovocím, alebo kvapkou likéru. Ide o vynikajúcu domácu pochúťku a v lete si ju nebudete vedieť vynachváliť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes