Verili by ste, že perfektnú domácu zmrzlinu môžete pripraviť len z 3 prísad a bez zmrzlinovača?
Našli sme perfetkný návod na stránke napadovy.blog, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať.
História zmrzliny je stará viac ako 5 tisíc rokov. Táto starodávna pochúťka sa prvýkrát objavila vo forme mrazeného ovocného džúsu. Až v čase Napoleona Bonaparteho sa zmrzlina stala populárnou aj vo vysokých kruhoch.
Budete prekvapení, aké ľahké je pripraviť si domácu zmrzlinu!
Potrebujete iba tri ingrediencie a zaobídete sa bez zmrzlinovača.
Potrebujeme:
Smotanu na šľahanie 500 ml
Práškový cukor 100 g
Vanilín 0,2 lyžičky
Postup:
Vyberte najtučnejšiu smotanu na zmrzlinu.
Dajte ju pred prípravou do mrazničky aspoň na 15 minút.
Rovnako postupujte aj v prípade metličiek alebo metličky, s ktorými budete smotanu šľahať.
Zmiešajte vychladenú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou.
Šľahajte najmenej 5 minút, kým sa nevytvorí nadýchaná pena.
Vložte zmes do mrazničky.
Hneď ako zmes začne tuhnúť, vyberte nádobu z mrazničky a zmrzlinu rozšľahajte pomocou mixéra alebo ručného mixéra (šľahanie pomáha rozbiť ľadové kryštály a štruktúra zmrzliny je hladká a jednotná).
A na druhý deň ráno bude váš dezert hotový!
Zmrzlinu podávame s nastrúhanou čokoládou, čerstvým ovocím, alebo kvapkou likéru. Ide o vynikajúcu domácu pochúťku a v lete si ju nebudete vedieť vynachváliť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)