Zmrzlina z čias nášho detstva: Potrebujete len 4 prísady a pár minút!

Výborná zmrzlina na ktorú si určite spomínate z detských čias. Poctivá krémová chuť bez ztužených tukov a chemických prísad. Pripravenú ju máte za chvíľku a počas horúcich dní ide táto pochúťka doslova na dračku. Je výborná!

Výborná zmrzlina na ktorú si určite spomínate z detských čias. Poctivá krémová chuť bez ztužených tukov a chemických prísad. Pripravenú ju máte za chvíľku a počas horúcich dní ide táto pochúťka doslova na dračku. Je výborná!

Potrebujeme:

4 žĺtky

200 ml mlieka

200 g kr. cukru

500 ml smotany na šľahanie

Voliteľné: vanilkový lusk

...

Postup:

Žĺtky rozmiešame vidličkou s cukrom.

Mlieko preložíme na plameň, privedieme do varu a necháme vychladnúť. Ak použijete vanilkový lusk, uvarte vnútri lusku spolu s mliekom.

Keď mlieko vychladne, vmiešame doň žĺtky – miešame a môžeme vidieť, ako mlieko zhustne. Potom opäť preložíme na plameň a za stáleho miešania privedieme do varu.

Zmes získa konzistenciu podobnú kondenzovanému mlieku. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Smotanu uššľaháme na tuhú šľahačku a mvmiešame ju do vychladnutnej mliečnej zmesi.

Preložíme do dózy a uložíme do mrazničky. Po pol hodine vyberieme a premiešame, aby sa v zmesi nevytvorili kusy ľadu. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Z tejto dávky vznikne asi 850 g domácej smotanovej zmrzliny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista