Jahodová ZMRZLINA za 1 minútu, ktorú už netreba mraziť: Vezmite len tieto 3 prísady a máte pochúťku lepšiu ako zo stánku!

Potrebujeme len tri prísady. Úžasný domáci recept na bleskovú jahodovú zmrzlinu, ktorú nemusíte mraziť a chutí úžasne.

Úžasný domáci recept na bleskovú jahodovú zmrzlinu, ktorú nemusíte mraziť a chutí úžasne.

Nepotrebujete nič špeciálne a výsledok je naozaj fantastický.

 

 

Potrebujeme:

250 g zmrazené jahody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g práškový cukor

100 ml studená smotana na šľahanie

Postup:

Do mixéra (alebo robota) vložíme zmrazené jahody.

 

 

Zasypeme cukrom.

Vlejeme veľmi studenú smotanu na šľahanie.

Ja si dávam smotanu na šľahanie aj metličky zo šľahača pred prípravou ešte na pár minút do mrazničky, vtedy je zmrzlina najlepšia a dokonalá aj bez mrazenia.

Mixujeme, kým všetky suroviny nie sú dobre premiešané a jahody rozmixované.

Jahodovú zmrzlinu okamžite servírujeme.

Ak máte obavy, že si zmrzlinu nemôžete dopriať kvôli kalóriám, máme pre vás dobrú správu.

Môžete si pripraviť aj zdravú a veľmi chutnú zmrzlinu z jogurtu.

Najlepšia ZDRAVÁ zmrzlina v 5 príchutiach

 

 

Ak chcete pripraviť porciu čstej jogurtovej zmrzliny, stačí vám vyšľahať jogurt s medom a výslednú zmes vložiť do mrazničky.

Na porciu obyčajného jogurtu budete potrebovať:

150 g bieleho jogurtu

2 lyžice medu

3 lyžice citrónovej šťavy

Jahodová

 

 

Vezmite si jahody a jogurt v pomere 50: 50 (asi 70 g z každého produktu).

Jahody sa musia predtým zmraziť.

Vymixujte ich s jogurtom, medom (1 kopcovitá polievková lyžica) a citrónovou šťavou (1,5 lyžice), až kým nezískate krémovú konzistenciu.

Hotovo! Zostáva už len vložiť ho do mrazničky do ľubovoľnej formy a nechať zmraziť (najmenej na 6 hodín, najlepšie na celú noc).

Tropik

 

 

Kombinácia ananásu očarí milovníkov exotických chutí.

Vezmite si rovnaký pomer jogurtu a mrazených kúskov ananásu (po 70 g) a rozmixujte ich s medom (1 polievkovú lyžicu) a citrónovou šťavou (1 čajovú lyžičku).

Ananás má dostatočne kyslastú chuť, preto musíte byť opatrní.

Potom pridajte strúhaný kokos podľa chuti.

Predtým ho môžete zľahka opražiť na panvici.

Dezert je pripravený!

Čokoládová  s banánom

 

 

Vezmite si 100 g mrazených kúskov banánu, pridajte k nim 70 g jogurtu, 1 lyžicu kakaa, 1 polievkovú lyžicu medu a rozmixujte, kým nedostanete konzistenciu čokoládovej peny.

Pridajte kvapku vanilkového extraktu, aby vaša zmrzlina bola ešte jemnejšia a chutnejšia.

Smotanová

 

 

Vezmite si 150 g jogurtu, zmiešajte ho s 50 – 70 g smotanového syra (napríklad mascarpone), pridajte 1 lyžicu medu a 1 lyžičku vanilkového extraktu.

Šľahajte niekoľko minút a výslednú zmes vložte do mrazničky.

Mimochodom, s malými farebnými cukríkmi alebo posýpkou na koláče bude vaša zmrzlina vyzerať fantasticky.

Mangová s limetkou

 

 

Ak máte to šťastie, že nájdete zrelé mango, môžete jeho chuť znásobiť tak, že ho pridáte do domácej zmrzliny.

Vezmite si 100 g zmrazenej dužiny z manga, 70 g jogurtu, 1 – 2 lyžice medu a 1,5 lyžice limetkovej šťavy (alebo citrónovej).

Všetko rozmixujte v mixéri a pridajte trochu nastrúhanej kôry na dochutenie.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn