Domáca ZMRZLINA karamelka za 5 minút: LEN 2 prísady a je tak výborná, že zmrzlinu zo stánku už nekupujem!

Jeden z najjednoduchších receptov na maškrtu z nášho detstva. Stačí spojiť dve prísady a máte hotovo – podávať môžete ako krémové poháre, alebo ako vychladenú ruskú zmrzlinu.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Smotana na šľahanie 500 g

Karamelové kondenzované mlieko 0,5 plechovky

Voliteľné:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tortové oblátky

Postup:

Na začiatok je potrebné uviesť, že všetky ingrediencie, s ktorými pracujete by mali byť dobre vychladené – ideálne dajte pred prípravou na pár minút do mrazničky a rovnako dajte do mrazničky aj metličky šľahača.

Smotanu dôkladne vyšľahajte až do zhustnutia – trvá to približne 5 minút.

Do smotany pridáme kondenzované mlieko a ďalej šľaháme. Môžete pridať aj viac ako polovicu plechovky, podľa toho, akú chuť zmrzliny chcete mať. Čím viac pridáte, tým bude sladšia.

Šľahajte ešte 1 minútu, aby sa hmota neprešľahala.

Teraz môžete zmrzlinu jednoducho navrstviť do dózy a dať zamraziť.

Prípadne si môžete vytvoriť alternatívu ruskej zmrzliny, ak krém jednoducho dáte zmraziť medzi dve tortové oblátky.

Dajte do mrazničky na 2-5 hodín.

Po zmrazení získate vynikajúci a osviežujúci letný dezert s krémovou chuťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)