plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca ZMRZLINA na plechu: Deti sa do nej zbláznili a príprava je tak jednoduchá, že ju v lete robím každý deň!

Fantastický recept na zmrzlinu na plechu, ktorú robíme celé leto.

 

 

Je vynikajúca a skutočne úplne jednoduchá na prípravu.

Žiadne vajcia, žiaden stužený tuk a fantastická chuť.

Recept sme našli na kanáli Ricette Dolci.

Potrebujeme:

 

 

500 ml vopred osladenej smotany na šľahanie (2 šálky)

150 g mascarpone (1/2 šálky)

100 g vločiek horkej čokolády (1/2 šálky)

50 g oblátky čokoládové (voliteľné)

200 g maslových sušienok

Na namáčanie:

150 ml mlieka

Voliteľné:

ovocie

Postup:

Smotanu na šľahanie si osladíme.

 

 

Nalejeme do misky.

Pridáme mascarpone.

Teraz šľahačom vyšľaháme na tuhý krém.

 

 

Do šľahačky vmiešame čokoládových vločiek.

Čokoládové oblátky nadrobíme do šľahačky.

Opäť dobre premiešame.

 

 

Pripravíme si formu s vyššími okrajmi.

Nachystáme si studené mlieko.

V mlieku krátko namočíme sušienky a ukladáme ich na dno formy.

 

 

Teraz na sušienky navrstvíme krém.

Uhladíme pomocou stierky.

Na vrch opäť uložíme sušienky máčané v mlieku.

 

 

Formu prikryjeme fóliou.

Odložíme na 4 hodiny do mrazničky.

Nakrájame a môžeme servírovať.

 

 

Ak chcete, namiesto čokolády a sušienok môžete do krému vmiešať nakrájané ovocie, orechy alebo iné obľúbené prísady.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes