Zmrzlina „KARAMELKA“ hotová za 5 minút: Stačia vám len dve ingrediencie a neskutočná lahôdka je na svete!

Pripravte si doma krémovú zmrzlinu podľa nášho mimoriadne jednoduchého a rýchleho receptu.

Zmrzlina je taká chutná, že u nás doma zmizne okamžite po zamrazení.

 

 

Nenáročný a rýchly recept z youtube kanála Аппетитная Кухня na famóznu domácu zmrzlinu.

...

Potrebujeme:

500 g smotany na šľahanie (nie menej ako 33%)

180 g kondenzovaného mlieka

oblátky (voliteľné)

Postup:

Do misky nalejeme smotanu.

Mixérom ju vyšľaháme na nadýchaný krém.

 

 

Potom pridáme uvarené kondenzované mlieko.

Ak si chcete uľahčiť prácu, kúpte rovno karamelové salko a nemusíte stráčať čas s varením.

Najprv šľaháme na nízkych otáčkach, kým sa kondenzované mlieko nerozpustí.

Potom šľaháme na stredných otáčkach.

 

 

Kruhovú formu bez dna z vnútra vymastíme slnečnicovým olejom.

Po krajoch vložíme fóliu.

Na dno vložíme kruhovú oblátku.

Mierne utiahneme.

 

 

Potom nanesieme krém.

Rovnomerne ho zarovnáme.

Na vrch položíme ďalšiu oblátku, mierne ju potlačíme.

Vložíme na 5 hodín do mrazničky.

 

 

Po zamrazení odstránime formu a fóliu.

Zmrzlinu nakrájame.

Môžeme servírovať.

Skúste aj domáce nanuky

Vynikajúce domáce nanuky s tromi rôznymi príchuťami si vás jednoznačne získajú.

Jednoduché na prípravu a s chuťou tak lahodnou, že ich budete pripravovať pravidelne.

 

 

Potrebujeme:

6 žĺtkov

450 g mlieka

150 g kryštálového cukru

Vanilkovo-orechový nanuk:

vanilkový struk

130 g smotany na šľahanie

300 g tmavej čokolády

30 g kakaového masla*

nasekané lieskové orechy

Nanuk s príchuťou matche:

3 g Matche

130 g smotany na šľahanie

300 g bielej čokolády

35 g kakaového masla

4 g Matche

Malinový nanuk:

malinové pyré

130 g smotany na šľahanie

300 g bielej čokolády

35 g kakaového masla

5 g lyofilizovaných nakrájaných malín

*kakaové maslo je možné nahradiť rastlinným olejom

Postup:

Do misky pridáme žĺtky, mlieko, cukor.

Mixérom vyšľaháme.

Zmes za miešania varíme na sporáku, kým nedosiahneme teplotu 82°C.

 

 

Misu prekryjeme pokrievkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Zmes cez sitko prelejeme rovnomerne do troch misiek.

 

 

Do jednej z misiek pridáme vanilkový struk, do druhej matchu a do poslednej misky malinové pyré.

Zmesi poriadne premiešame metličkou. 

 

 

V miske rozšľaháme smotanu na krém.

Do každej misky pridáme tretinu a dobre premiešame.

Do formy na nanuky vložíme paličky.

Nalejeme zmesi a vložíme na 8 hodín do mrazničky.

 

 

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.

Pridáme roztopené maslo, nasekané orechy a dobre premiešame.

V ďalšej miske roztopíme bielu čokoládu.

Pridáme roztopené maslo, nakrájané sušené maliny.

Dôkladne zamiešame.

 

 

Do menšej misky pridáme matchu, roztopené maslo a premiešame.

Zmes prelejeme do misky s roztopenou bielou čokoládou.

Špachtľou premiešame.

 

 

Nanuky ponamáčame v troch rôznych polevách a dáme ich do mrazničky.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay