plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiznú za jednu minútu: Rýchly a jednoduchý recept!

Pripravte si doma chutné a jemné pečivo podľa nášho nenáročného receptu.

Vychutnajte si ho na raňajky, ako skvelý základ dňa, alebo na večeru.

Fantastický recept na najchutnejšie domáce pečivo z yotutube kanála Rezepte von Julia.

Potrebujeme:

125 ml vody

125 ml mlieka

1 PL kryštálového cukru

10 g suchého droždia

90 ml rastlinného oleja

450 g hladkej múky

1 ČL soli

Na potretie:

80 g masla

20 ml rastlinného oleja

1 vajce

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.

Pridáme teplé mlieko.

 

Ďalej pridáme cukor, droždie a dôkladne miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Nalejeme olej a metličkou vymiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme múku.

Pridáme soľ a špachtľou vymiesime cesto.

 

Pokračujeme rukami v miesení cesta.

Cesto preložíme na stôl a vymiesime do tvaru gule.

 

 

Misku vymastíme olejom.

Vložíme cesto, prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 50-60 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Z cesta vytlačíme vzduch.

Preložíme na stôl, vytvarujeme guľu a rozdelíme na 6 rovnakých častí.

 

 

Z každého kúska cesta vyformujeme guľu.

Cesto poukladáme na pomúčenú podložku, prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 10 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

V menšej miske zmiešame rozpustené maslo a olej.

Cesto rozvaľkáme valčekom do tvaru kruhu s priemerom 35 cm.

 

 

Potom cesto rozdelíme na dve časti.

A potrieme maslovou zmesou.

Z cesta vytvarujeme hniezda (viď video).

 

 

 

Hotové hniezda poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prikryjeme utierkou.

Necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.

 

 

Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes