Zmiešaný koláč z hrnčeka: 1 špeciálna prísada robí to cesto neskutočne mäkkým – pridávaj ju aj do kysnutého aj palaciniek!

Moja teta cukrárka ju pridáva aj do kysnutého cesta, cesta na knedle a samozrejme aj do palaciniek. Vďaka minerálke je cesto omnoho jemnejšie, vláčnejšie a vydrží dlho jemnuliké. Veď ochutnajte sami, tento koláčik vás o tom presvedčí.

Postup:

1 hrnček sýtenej minerálnej vody

4 vajcia

2 hrnčeky cukru

1 lyžička vanilkového cukru

1 bal. Prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mandarínky z konzervy

200 g višní ( mrazené, alebo zavárané bez kôstky)

polohrubá múka

4 lyžice oleja

Postup:

Minerálku zmiešame s olejom, vajíčkami, cukrom a s práškom do pečiva, pridáme aj preosiatu múku. Dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme mandarinky a posypeme višňami. Pečieme pri teplote 180°C 40-45 minút. Po vychladnutí môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)