Moja teta cukrárka ju pridáva aj do kysnutého cesta, cesta na knedle a samozrejme aj do palaciniek. Vďaka minerálke je cesto omnoho jemnejšie, vláčnejšie a vydrží dlho jemnuliké. Veď ochutnajte sami, tento koláčik vás o tom presvedčí.
Postup:
1 hrnček sýtenej minerálnej vody
4 vajcia
2 hrnčeky cukru
1 lyžička vanilkového cukru
1 bal. Prášku do pečiva
Mandarínky z konzervy
200 g višní ( mrazené, alebo zavárané bez kôstky)
polohrubá múka
4 lyžice oleja
Postup:
Minerálku zmiešame s olejom, vajíčkami, cukrom a s práškom do pečiva, pridáme aj preosiatu múku. Dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme mandarinky a posypeme višňami. Pečieme pri teplote 180°C 40-45 minút. Po vychladnutí môžeme krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)