Zmiešaný kefírový koláčik: Neverila by som, že existuje niečo rýchlejšie, ako bublanina – toto je ale stokrát lepšie!

Výborný koláčik z kefírového cesta. Je ľahučký, ako obláčik nadýchané a neuveriteľne jednoduchý. Ochutnajte a už niky nebudete váhať, čo pripraviť ako rýchly dezert!

Výborný koláčik z kefírového cesta. Je ľahučký, ako obláčik nadýchané a neuveriteľne jednoduchý. Ochutnajte a už niky nebudete váhať, čo pripraviť ako rýchly dezert!

Potrebujeme:

250 ml kefíru

100 g roztopeného tuku

200 g cukru krupica

2 vajcia

300 g hladkej múky

...

1 prášok do pečiva

300 g ovocia podľa chuti

práškový cukor na posypanie

Postup:

Kefír nalejeme do misy a vmiešame cukor, rozpustenú Heru (maslo, alebo iný tuk na pečenie) s múkou a práškom do pečiva. Pridáme 2 celé vajcia a vypracujeme redšie cesto.

Cesto vlejeme na plech, poukladáme ovocím a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 ° C asi 25 minút.

Na kefírový koláč môžeme použiť rôzne druhy ovocia, jablká, hrušky, marhule, ringloty, slivky – vždy pokrájané na menšie kúsky. Koláčik mal u nás doma ohromný úspech. Aj s pečením trvá príprava 30 minút. Hotový koláčik posypeme práškovým alebo vanilkovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)