Zmiešaný čokoládovo-tvarohový koláč s čerešňami: Stačí len upiecť v okrúhlej forme a máte dezert, ktorý tromfne aj drahú tortu!

Čokoláda, tvaroh a višne – stačí spojiť a máte perfektný dezert ku kávičke, alebo tortu pre oslávenca.

Čokoláda, tvaroh a višne – stačí spojiť a máte perfektný dezert ku kávičke, alebo tortu pre oslávenca.

Potrebujeme:

100 g horkej čokolády

120 g masla

150 g kr. cukru

4 vajcia

120-150 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku prášku do pečiva

Na tvarohovú vrstvu:

300 g jemného tvarohu

1 val. vanilkového cukru

300 g čerešní alebo višní

Štipku soli

Postup:

Čokoládu roztopíme spolu s maslom a necháme vychladnúť. Potom primiešame dve vajcia. Štipku soli a vanilkový cukor. Primiešame vychladenú čokoládu, 120 g preosiatej múky a prášok do pečiva. Vymiešame s ručným šľahačom, ak je cesto príliš riedke, pridáme ešte trochu múky.

Tvaroh zmiešame s cukrom a dvomi vajíčkami. Vymiešame do jednotnej zmesi.

Formu na tortu s priemerom 20 cm vymastíme tukom a navrstíme do nej 1/3 cesta. Pridáme ½ tvarohovej hmota a polovicu višní. Potračumeme druhou tretinou čokoládového cesta, zvyškom tvarohu a višami. Nakoniec prikryjeme polsednou vrstvou čokoládového cesta.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Necháme vychladnúť vo forme a poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)