plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový jogurtový koláč od babičky – stačí len zmiešať, upiecť a obliať polevou: 35 minút a je hotový, chuť miliónová!

Príprava vám zaberie naozaj len pár minút a o pol hodinku krájate. Výborný koláčik, ja som ju mala na plechu za necelých 7 minút – recept mojej babky.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček (2 dl) vody
  • 4 lyžice horkého kakaového prášku
  • 2 šálky hl múky (300 g)
  • 1 hrnček kr. cukru (240 g)
  • 1 lyžička sódy na pečenie
  • 1 dl prírodného jogurtu
  • 1 šálka vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 22 dkg margarínu

Na koniec:

  • 1 bal vanilkového cukru
  • 12 dkg práškový cukor
  • 6 lyžíc prírodného jogurtu
  • 4 lyžice horkého kakaového prášku
  • 12 dkg margarínu

Postup:

Vodu dáme do misky, pridáme tuk, kakao a dáme na plameň – necháme všetko rozpustiť. Keď je hmota rozpustená, zložíme z plameňa. Pridáme múku, cukor, sódu – premiešame. Nakoniec pridáme jogurt, vajcia, vanilku a navrstvíme na plech s rozmermi 30×25 cm – vymastíme olejom.

Pečieme v rúre vyhriatej pri teplote 180 stupňov 20 minút. Na polevu zmiešame všetky prísady a nalejeme na ešte horúci koláčik.

Najlepšie recepty na dnes