plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a vznikne takáto vynikajúca syrová nátierka: Nebudete sa jej vedieť dojesť!

Ostal vám kefír a kyslá smotana? Výborne.

Keď raz vyskúšate túto nátierku, uvidíte tieto dva kyslomliečne výrobky v úplne inom svetle.

Lahôdka na desiatu, i olovrant.

A s minimálnym úsilím.

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

500 ml kefíru

1 ČL soli

2 uhorky

kôpor podľa chuti

1/4 ČL mletého čierneho korenia

2 strúčiky cesnaku

2 PL olivového oleja

Postup:

Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a soľou.

Dobre premiešajte.

Vylejte do misky, ktorú si pokryjete gázou.

V gáze nechajte odpočívať asi 1-2 hodiny.

Ide o to, aby odkvapkala prebytočná tekutina.

Potom preneste do misky s cedníkom, zaťažte.

Vložte do chladničky asi na 1-2 dni.

Nezabudnite vylievať prebytočnú vodu.

Po uplynutí tejto doby vložte hmotu do misky.

Pridajte nastrúhanú uhorku, nakrájaný kôpor, cesnak, korenie a olivový olej.

Dobre premiešajte.

Natrite na pečivo a vychutnávajte. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes