Ostal vám kefír a kyslá smotana? Výborne. Keď raz vyskúšate túto nátierku, uvidíte tieto dva kyslomliečne výrobky v úplne inom svetle. Lahôdka na desiatu, i olovrant. A s minimálnym úsilím.
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
500 ml kefíru
1 ČL soli
2 uhorky
kôpor podľa chuti
1/4 ČL mletého čierneho korenia
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
Postup:
Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a soľou, premiešajte a vylejte do misky, ktorú si pokryjete gázou.
V gáze nechajte odpočívať asi 1-2 hodiny, aby odkvapkala prebytočná tekutina.
Potom preneste do misky s cedníkom, zaťažte a vložte do chladničky asi na 1-2 dni. Nezabudnite vylievať prebytočnú vodu. Po uplynutí tejto doby vložte hmotu do misky, pridajte nastrúhanú uhorku, nakrájaný kôpor, cesnak, korenie a olivový olej.
Dobre premiešajte. Natrite na pečivo a vychutnávajte. Dobrú chuť!