Zmiešajte jogurt s kávou a budete prekvapení výsledkom: Neodolateľný dezert, aký ste ešte nejedli!

Domácej bábovke sa rozhodne nič nevyrovná, to mi určite dáte za pravdu.

Naša jemná bábovka sa ideálne hodí ako dezert po obede, prípadne ku káve, čaju alebo na desiatu.

 

 

Vynikajúci recept na domácu bábovku z youtube kanála Jednoduché a vynikajúce.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

125 g jogurtu

1 PL instantnej kávy

4 vajcia

16 g vanilkového cukru

1 šálku kryštálového cukru (180 g)

štipku soli

3/4 šálky rastlinného oleja (180 ml)

3/4 mlieka (180 ml)

2 PL octu (30 ml)

3 šálky viacúčelovej múky (350 g)

5 ČL prášku do pečiva (24 g)

1/4 šálky čokoládových lupienkov (50 g)

mandľové lupienky

Postup:

Do menšej misky pridáme jogurt a kávu.

Dôkladne premiešame metličkou.

 

 

Do hlbokej misy pridáme vajcia.

Ďalej pridáme vanilkový cukor, cukor, soľ a mixérom šľaháme, kým nie je zmes svetložltá.

 

 

Počas šľahania postupne pridávame olej.

Potom pridáme jogurtovú zmes, mlieko a mixérom vyšľaháme.

 

 

Do zmesi nalejeme ocot a metličkou zamiešame.

Cez sitko postupne preosejeme múku a vymiešame.

 

 

Potom preosejeme prášok do pečiva a metličkou zamiešame.

Do misky pridáme čokoládové lupienky, múku a misku pretrasieme, aby sa ingrediencie zmiešali.

 

 

Lupienky nasypeme do cesta a miešame.

Cesto nalejeme do naolejovanej a pomúčenej formy.

 

 

Formu vložíme do (nepredhriatej) rúry .

Pečieme 45 minút pri teplote 160°C.

 

 

Po upečení vyberieme bábovku z formy.

Polejeme čokoládovou polevou.

 

 

Nakoniec vrch posypeme mandľovými lupienkami.

A môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels