plny-hrniec_transparent_negativ.png

V zime som ľutoval, že som urobil málo! Bez varenia a sterilizácie – to je môj životabudič na ZIMU!

Túto zmes používame hlavne na prípravu polievok, omáčok, alebo pri dusení mäsa.

Je to vynikajúce dochucovadlo a na prípravu netreba nič sterilizovať, recept podľa youtube.

Recept: (hmotnosťočistenej zeleniny)

Mrkva – 1 kg

Paprika – 1 kg

Cibuľa – 1 kg

Paradajky -1 kg

Kôpor a petržlen – 1 kg

Soľ – 1 kg

Postup:

Všetku zeleninu nakrájame tak, ako to robíme pri príprave polievky.

V prípade paradajok nakrájame na mesiačiky a rozmixujeme.

Potom rozmixovanú zmes zmiešame so soľou.

 

Bylinky nakrájajte nadrobno.

Zmiešajte všetku zeleninu a bylinky.

Pridajte rozmixované paradajky, premiešajte.

Zmes rozložte do sterilizovaných nádob, zaskrutkujte viečka a odložte ich do chladničky alebo do suterénu, ak tam máte dostatočný chlad.

Takto uzavretá zostáva zelenina vždy veľmi voňavá a svieža.

 

Najlepšie recepty na dnes