plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca pekelnícka zmes do pohárov: Do gulášu, pod mäsko aj na hrianky – takúto dobrotu veru obchode nekúpite!

Zmes pikant je naozaj vynikajúca.

 

 

Vhodná je či už ako nátierka na chlebíky, do prívarkov, pod mäsko, alebo aj ako nátierka na hrianky či čerstvý chlebík.

Recept mám od môjho svokra, výborného gulášmajstra.

Hovorí, že tajomstvo chuti v jeho gulášoch tkvie práve v tejto prísade.

 

 

Omáčku môžete doladiť aj ďalšími prísadami alebo obľúbenými koreninami.

Potrebujeme:

1 kg červenej papriky

1 kg rajčín

1/2 kg cibule

6 feferonov

8 strúčikov cesnaku

Ďalej potrebujeme:

 

 

100 ml oleja

70 g soli

70 g cukru

100 ml octu

Voliteľné prísady:

 

 

Ligurček

Kôpor

Koreniny podľa chut

Bylinky podľa chuti

Postup:

Pripravíme si všetku zeleninu.

 

 

Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtinky.

Cibuľu zbavíme šupky a rovnako nakrájame ako rajčiny.

Papriku rozrežeme a zbavíme stonky a jadierok.

 

 

Rovnako očistíme aj feferónky.

A ošúpeme aj strúčiky cesnaku – tie nemusíme krájať.

Teraz všetku zeleninu pomelieme v mlynčeku na mäso.

 

 

Ideálne je pomlieť 2x, aby bola jemnejšia.

Do pomletej zmesi v kastróle pridáme cukor a soľ.

Pridáme aj ocot a olej.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Preložíme na plameň.

Varíme asi 1 hodinu.

Plníme do čistých pohárov a zavrieme.

 

 

Sterilizujeme len 15 minút, kým chytí viečko.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes