Ak patrí ryža medzi vaše obľúbené prílohy, pripravte si ju na tento spôsob. Je taká dobrá, že vám k nej mäso vôbec nebude chýbať.
Potrebujeme:
1 šálka ryže
voda
1 cibuľa
1 PL paradajkového pretlaku
3 PL oleja
1 ČL červenej mletej papriky
1/4 ČL chilli (voliteľné, ak máte radi štipľavé)
soľ podľa chuti
Postup:
Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridajte červenú papriku, chilli a paradajkový pretlak.
Všetko spolu premiešame a pridáme umytú scedenú ryžu. Opäť dôkladne premiešame a osmažíme asi 2 minúty. V pohári vody si rozmiešame soľ a zalejeme ryžu.
Pridáme ešte asi pol pohára vody, zakryjeme pokrievkou a varíme na slabom ohreve do mäkka, asi 16 – 18 minút. Po uvarení ryžu premiešajte a servírujte napríklad so šalátom. Budete mať chutnú a ľahkú večeru. Dobrú chuť!