plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmeňte obyčajnú ryžu na delikatesu: K tejto ryži nepotrebujete ani mäso!

Ak patrí ryža medzi vaše obľúbené prílohy, pripravte si ju na tento spôsob.  Je taká dobrá, že vám k nej mäso vôbec nebude chýbať.

Potrebujeme:

1 šálka ryže

voda

1 cibuľa

1 PL paradajkového pretlaku

3 PL oleja

1 ČL červenej mletej papriky

1/4 ČL chilli (voliteľné, ak máte radi štipľavé)

soľ podľa chuti

Postup:

Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridajte červenú papriku, chilli a paradajkový pretlak.

Všetko spolu premiešame a pridáme umytú scedenú ryžu. Opäť dôkladne premiešame a osmažíme asi 2 minúty. V pohári vody si rozmiešame soľ a zalejeme ryžu.

Pridáme ešte asi pol pohára vody, zakryjeme pokrievkou a varíme na slabom ohreve do mäkka, asi 16 – 18 minút. Po uvarení ryžu premiešajte a servírujte napríklad so šalátom. Budete mať chutnú a ľahkú večeru. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes