Žĺtkové rezy ku kávičke: Pečiem ich už 40 rokov a lepší zákusok od tohoto nepoznám!

Vynikajúci recept na domáce žĺtkové rezy podľa pani Daniely Dodekovej, ktorý som našla v skupine Najlepšie recepty a hneď aj vyskúšala. Žĺtkové rezy sú naozaj znamenité, odporúčam každému.

Vynikajúci recept na domáce žĺtkové rezy podľa pani Daniely Dodekovej, ktorý som našla v skupine Najlepšie recepty a hneď aj vyskúšala. Žĺtkové rezy sú naozaj znamenité, odporúčam každému.

Potrebujeme:

Na cesto:

280 g masla

280 g práškovího cukru

280 g mletých orechov

...

140 g hladkej múky

6 bielkov

Na polevu:

6 žĺtkov

250 g práškového cukru

Postup:

Z bielkov si ušľaháme pevný sneh.

Najskôr si pripravíme cesto.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme orechy, preosiatu múku a nakoniec aj sneh.

Natrieme na plech vystlaný papierom na pečeniem a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút (každý podľa svojej rúry).

Na polevu si žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a nalejeme na ešte horúci zákusok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu a titulnej foto: Daniela Dodeková

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay