Výborný recept podľa Ládi – najlepšie žĺtkové pečivko, aké som kedy piekla. A nič jednoduchšie neexistuje.
Potrebujeme:
4 žĺtky,
150 g práškového cukru,
1 lyžička vanilkového cukru,
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy,
tuk na vymazanie formičiek
Postup:
Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu šľaháme, kým hmota nezhustne, nezačne blednúť a nenabobtná. Formičky vymastíme tukom / ja dávam olej / a nalejeme do nich cesto – dáva sa tak do polovice formičky, pretože cesto vyskočí. Akonáhle krehuľky nabehnú, stiahneme teplotu a dosušíme. Ešte teplé vyklepeme z formičiek.
Je to obdoba rakvičiek, ale v malom.
Pečiem tak na 150 ° C, potom stiahnem tak na 70-50 ° C a potom vyskúšam jednu a keď ide vyklepnúť, vytiahnem celý plech. Z celej dávky je tak 60-65 kúskov. Odporúčam, je to veľká dobrôtka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)