Z pečenia mi ostalo zopár žĺtok a takto to dopadlo: Žĺtkové krehuľky – najrýchlejšie a najchutnejšie pečivko pod slnkom!

Výborný recept podľa Ládi – najlepšie žĺtkové pečivko, aké som kedy piekla. A nič jednoduchšie neexistuje.

Potrebujeme:

4 žĺtky,

150 g práškového cukru,

1 lyžička vanilkového cukru,

niekoľko kvapiek citrónovej šťavy,

tuk na vymazanie formičiek

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu šľaháme, kým hmota nezhustne, nezačne blednúť a nenabobtná. Formičky vymastíme tukom / ja dávam olej / a nalejeme do nich cesto – dáva sa tak do polovice formičky, pretože cesto vyskočí. Akonáhle krehuľky nabehnú, stiahneme teplotu a dosušíme. Ešte teplé vyklepeme z formičiek.
Je to obdoba rakvičiek, ale v malom.

Pečiem tak na 150 ° C, potom stiahnem tak na 70-50 ° C a potom vyskúšam jednu a keď ide vyklepnúť, vytiahnem celý plech. Z celej dávky je tak 60-65 kúskov. Odporúčam, je to veľká dobrôtka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)