Perfektný zlepšovák na prípravu rezňov: Stačí pridať do strúhanky túto surovinu a budú omnoho lepšie!

Chystáte na obed obľúbenú klasiku – rezne vyprážané v trojobale? Máme pre vás skvelý tip, vďaka ktorému budú rezne ešte chutnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Chystáte na obed obľúbenú klasiku – rezne vyprážané v trojobale? Máme pre vás skvelý tip, vďaka ktorému budú rezne ešte chutnejšie, ako kedykoľvek predtým. Neváhajte a vyskúšajte to, napokon, toto vylepšenie používajú aj profesionálny šéfkuchári v najlepších reštauráciách.

Malé vylepšenie s veľkým efektnom

Červenú papriku a chilly lupienky

Ak máte radi trošku ostrejšie rezne, vyskúšajte do strúhanky primiešať aj trochu červenej papriky a chilly lupienky. Môžete tak pripraviť výborné “diabolské rezne”.

Maslové sušienky

V susednom Česku sa rezne podávajú takmer vždy potreté maslom. Ak chcete dodať rezňom vábivú vôňu aj bez masla, stačí, ak do strúhanky jednoducho prisypete trochu namletých maslových sušienok. Rezne budú krásne rozvoniavať maslovou arómou.

Sezamové semienka a cesnak

Výborná kombinácia a to najmä vtedy, ak sa chystáte mäsko namiesto vyprážania upiecť v rúre. Pridajte do strúhanky sezamové semienka a 1 lyžičku sušného cesnaku. Ak vyprážate, dávajte pozor, aby ste semienka nespálili.

Sušený zázvor

Ak chcete trošku exotickejšiu chuť, odporúčame 1 lyžičku mletého zázvoru. Primiešajte do strúhanky a obaľujte ako zvyčajne. Rezne budú mať výraznú, jemne pikantnú chuť.

Horčicový prášok

Ak chcete dodať vaším rezňom jemne korenistú chuť, vyskúšajte horčicový prášok. Stačí len 3/4 lyžičky v strúhanke a rezne vám začnú rozvoniavať už počas vyprážania.

Malá štipka kyseliny citrónovej v prášku

Pridajte do strúhanky a máte rezne, ktoré sú sviežejšie a ľahšie ich strávite. Vyskúšajte a budete milo prekvapení.

Arašidy alebo vlašské orechy

Rozdrvte niekoľko slaných arašidov, či vlašských orechov a pridajte do strúhanky, ktorou obaľujete rezne. Toto vylepšenie dodá bravčovým rezňom úžasnú chuť. Navyše, nemusíte soliť ani inak ochucovať, rezne budú mať výbornú chuť!

Sušený kôpor

My, ako veľkí milovníci kôpru máme radi vôňu tejto aromatickej bylinky z našich záhrad aj v rezňoch. Pridajte do strúhanky sušený a rozdrvený kôpor, petržlenovú vňať, alebo iné vaše obľúbené bylinky. Budete mať krásne voňavé a nevídane chutné rezne.

Drvené sušienky

Grahamové alebo maslové slané sušienky rozdrvíme nadrobno a primiešame k strúhanke. Toto vylepšenie dodá chuť bravčovým a hydinovým rezňom, ale rovnako aj vyprážaným filé. Rovnako môžete do strúhanky pridať hrsť drvených chipsov, chipsy s príchuťou dodajú výbornú korenistú chuť.

Kukuričné lupienky

Môžete ich pridať do strúhanky alebo nimi strúhanku celkom nahradiť. Výsledok bude omnoho chrumkavejší a dodá fantastickú chuť najmä hydinovým stehienkam alebo prsiam.

Sušený cesnak

1-2 lyžičky v strúhanke rezne nielen skvele ochutia, ale zároveň pridajú fantastickú cesnakovú vôňu. Neváhajte pridať aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Nadrobno nastrúhaný syr

Najlepší je parmezán. V talianskej kuchyni je neodmysliteľnou prísadou teľacích rezňov, výborne sa však hodí aj do bravčových či hydinových rezňov. Zmiešajte strúhanku s parmezánom v pomere 2:1.

Strúhaný kokos

Obyčajná kokosová múčka dokáže úžasne zjemniť hydinové mäso. Použite ho pri príprave kuracích alebo morčacích rezňov, primiešajte ho do strúhanky a sami uvidíte, aký skvelý bude výsledok.

Dnes najobľúbenejšie