1 lyžička a v momente voňala celá kuchyňa: Na toto sa nechytá žiadna chémia a arómy z obchodu – zlatý peľ z mandarínky vydrží celý rok!

Toto pozdvihne vaše obľúbené recepty na celkom novú úroveň. Zlatý peľ si vyrábam každú zimu, odkedy som ho mal možnosť používať na stáži v istej zahraničnej reštaurácií. Čo dokáže s obyčajným krémom, koláčom, alebo omáčkou je naozaj fantázia. A viete, čo je na tom úplne najlepšie? Máte ho úplne zdarma.

Prísady

4 mandarínky (chemicky neošetrené)

4 g vanilkového cukru

Postup:

  1. Ošúpte mandarínky. Vysušte kôru v rúre.
  2. Rozdrvte sušené mandarinkové šupky na prášok pomocou mlynčeka na kávu.
  3. Prášok premiešajte s vanilkou. Nalejte do sklenenej nádoby a zatvorte ju pevným vekom.
Pridajte mandarínkový prášok do vašich obľúbených sladkých receptov, krémov, alebo samotný prášok bez cukru na prípravu mäsa a rýb. Bude vám z neho voňať celá kuchyňa, nielen samotné jedlo.  Mnohí ho tiež pridávajú do omáčok alebo marinády na mäso, chuť je jedinečná a naozaj pozdvihne aj obyčajné jedlo na celkom novú úroveň. A čo je najlepšie, výroba vás nestojí nič, v skutočnosti zužitkujete niečo, čo by inak skončilo v koši.