Svieži veľmi chutný a pritom jednoduchý zákusok na každú príležittosť.
Potrebujeme (na veľký plech):
- Cesto:
- 200 g práškový cukor
- 4 ks žĺtko
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 200 g polohrubá múka
- sneh zo 4 ks bielkov
Krém:
- 250 g jemného tvarohu + 1 lyžica práškového cukru
- 2 tégliky šľahačková smotana 33% (ak chcete viac krému, pokojne dajte aj 3 smotany)
- 2 bal. stužovač šľahačky /pre istotu/
- Práškový cukor podľa chuti
- Marhule z konzervy a marhuľový džem
Postup
- Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, počas miešania pridáme olej a mlieko. Nakoniec rukou zamiešame múku a tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný klasický veľký plech a upečieme pri 180 stupňoch.
- Medzi tým si vyhladnutú piškótu pokvapkáme šťavou z marhúľ, natrieme marhuľovým džemom a naukladáme na menšie kúsky narezané, odkvapkané marhule.
- Vyšľaháme si dobre vychladenú smotanu. Do šľahačky vmiešame tvaroh, ktorý sme si vymiešali s cukrom.
- Časť šľahačky môžete použiť na zdobenie
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kochbar