Najlepšie ŽIVÁNSKE špízy na plechu: Lepšie ako rezne v nedeľu. Tá vôňa leta sa nedá opísať!

Ide o fantasticky chutný recept, ktorý viete rýchlo pripraviť a nepoznám nikoho, komu by nechutil. Ak chcete v kuchyni zažiť vôňu leta, určite skúste túto dobrotu inšpirovanú receptom z youtube už dnes na obed!

Ide o fantasticky chutný recept, ktorý viete rýchlo pripraviť a nepoznám nikoho, komu by nechutil. Ak chcete v kuchyni zažiť vôňu leta, určite skúste túto dobrotu inšpirovanú receptom z youtube už dnes na obed!

Potrebujeme:

Kuracie prsia

cibuľa

slanina

olivový olej

paprika

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

klobása (voliteľné – ja som nemala, ale ak máte, určite použite)

cesnak

paprika sladká

korenie na živánsku

Voliteľné: huby, paradajky, údené mäsko

Postup:

Takmer všetky ingrediencie si nakrájame na kolieska, alebo malé kúsky.

Mäso osolíme, ochutíme paprikou a korením.

Potrieme roztlačeným cesnakom a olejom.

Všetky prísady na striedačku napichujeme na špajľu, alebo ihlu.

Naukladáme do pekáča, do ktorého dáme trochu oleja a trochu vody.

Keďže máme radi veľa cibule, napichla som ju na špízy a ešte poukladala aj na vrch špízov na plechu.

Prikryjeme druhým pekáčom a pečieme v rúre do mäkka, aby boli pekne pečené.

Niekoľkokrát počas pečenia podlejeme trochou vody, aby bola aj šťava.

Pečieme asi 35 minút prikryté pod alobalom.

Nakoniec na 15 minút zložíme alobal z pekáča, aby špízy boli pečené pekne do hneda a šťava sa vypiekla na toľko porcií, koľko ich použijeme.

Tou potom polievame špízy aj prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)