plny-hrniec_transparent_negativ.png

Živánska pochúťka na plechu – najlepšia: Keď ju dáte na stôl, na nedeľné rezne si nikto ani nespomenie!

Čas letných grilovačiek a opekačiek pomaly ale isto končí. Práve preto sa s vami chcem podeliť o skvelý recept, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek počas roka. Vynikajúca živánska pochúťka na plechu, to je pochúťka, ktorú si zamiluje celá rodina. 

Čas letných grilovačiek a opekačiek pomaly ale isto končí. Práve preto sa s vami chcem podeliť o skvelý recept, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek počas roka. Vynikajúca živánska pochúťka na plechu, to je pochúťka, ktorú si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme:

cca 750 g zemiakov nakrájané na kolieska

2 veľké cibule nakárajé na kolieska

400 g slaniny nakrájaná

10 strúčikov cesnaku

3 klobásy alebo 5 špekačiek nakrájané na kolieska

300 g bravčového karé alebo krkovička

soľ, korenie, mletá rasca, grilovacie korenie

Postup:

Ako prvé si nachystáme mäso: Bravčové karé alebo krkovičku si nakrájame na plátky, zľahka naklepeme, ochutíme soľou, korením. Mäso je dobré pripraviť deň vopred, ale ak nestíhate, nechajte ho odležať aspoň 1 hodinu.

Plech si vymastíme bravčovou masťou, uložíme naň kúsky zemiakov, cibule, celé strúčiky cesnaku a tiež slaninu a špekačky (alebo klobásu). Na vrch uložíme bravčové mäso a pokvapkáme trochou oleja. Ochutíme ešte soľou, korením a rascou. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre prikryté 45 minút pri teplote 180 stupňov. Potom alobal zložíme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a necháme dopiecť ešte 1 hodinu.

Ak nemáte poruke bravčové mäso, môžete ho pokojne vynechať a zvoliť len klobásku, slaninu a prísady napríklad navrstviť do do misy aj na stojato. Je to len na vás, každopádne výsledok zakaždým stojí za to.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes