plny-hrniec_transparent_negativ.png

Živánska na plechu podľa pani Milky: Manžel vyhlásil, že je to lepšie ako nedeľné rezne – tá vôňa leta sa nedá ani opísať!

Tento výborný domáci recept som našla v skupine Recepty a rady do kuchyne. Autorkou je pani Milka Ragánová a jej recept sme už stihli zamilovať. Robíme ho v rúre aj vonku na grile, živánska je skutočne vynikajúca a rýchlo pripravená. Perfektný tip na fantastický rodinný obed.

Tento výborný domáci recept som našla v skupine Recepty a rady do kuchyne.

 

 

Autorkou je pani Milka Ragánová a jej recept sme už stihli zamilovať.

Robíme ho v rúre aj vonku na grile, živánska je skutočne vynikajúca a rýchlo pripravená.

Perfektný tip na fantastický rodinný obed.

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčové pliecko

2 nožičky klobásy

4 cibule

1 lečo, červená paprika

olej

soľ

korenie

vegeta

čili

paprika

2 kg zemiakov

3 mrkvy

1 petržlen

2 papriky

3 paradajky

masť

Postup:

Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska.

Cibuľu nakrájame na mesiačky.

 

 

Mäso nakrájame na kocky, mrkvu a petržlen na malé kocky.

Klobásu na kolieska, papriku na prúžky a rajčiny na mesiačiky.

Všetko zmiešame.

 

 

Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, červenú papriku, olej, lečo, kečup a trochu pretlaku.

Podľa chuti, ak nemáme malé deti, pridáme aj čili papričky.

Zmes poriadne premiešame a necháme odležať asi 30 minút, aby sa koreniny prepojili.

 

 

Rozdelíme na niekoľko častí podľa osôb.

Pripravíme si hrubší alobal, alebo ak máme hrubšie alobalové misky, tak to je ešte lepšie, ja som nemala.

 

 

Alobal namastíme masťou, dáme doň jeden diel živánskej a dobre zabalíme, aby bol spoj na vrchu.

Pečieme pri 200°asi 60 – 70 minút.

 

 

Treba otvoriť a pozrieť, poprípade ešte dopiecť… nie každá rúra pečie rovnako…

Autor: Milka Ragánová

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes