Zimné zemiaky

Horúci pokrm, ktorý počas zimných večerov zahreje a naplní celý dom vôňou masla, húb a byliniek. Vyskúšajte toto skvelé jedlo a spravte príjemný večer. :-)

Potrebujeme:

700 g zemiakov

50 g masla (alebo 2-3 lyžice rastlinného oleja)

100 -150 g krájanej slaninky

1 cibuľu

1 sáčkovej hubovej polievky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500-600 ml vody

200 ml mlieka

Soľ

Postup:

Zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymstíme olejom a preložíme do nej zemiakové plátky. Na zemiaky uložíme plátky masla.

Rúru nastavíme na 200 stupňov a pečieme asi 30 minút. Počas pečenia zemiaky aspoň raz premiešame.

Kým sa zemiaky uvaria, poliavku uvaríme podľa pokynov na obale (ja som ju varila v zmesi vody a mlieka).

Po 30 minútach zemiaky vyberieme a posypeleme cibuľou a polivicou krájanej slaniky. Potom na zemiaky nalejeme polievku (nie celú, ale tak, aby sme zaliali povrch všetkých zemiakov) a nakoniec navrstvíme na vrch a zvyšnú slaninku.

Vložíme do rúry a pečieme, kým zemiaky celkom nezmäknú a slaninka nezíska krásnu zlatistú farbu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)