Žilinské plnené rožky, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, sú fantastické!

Výborný recept na plnené rožteky, ktoré môžete pripraviť s príchuťou od výmyslu sveta. Recept mám od pani Gabriely Líškovej.

Výborný recept na plnené rožteky, ktoré môžete pripraviť s príchuťou od výmyslu sveta. Recept mám od pani Gabriely Líškovej pod názvom Žilinské rožky.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

3/4 kocky drozdia

2 dcl mlieka

1 aj 3/4 dcl olej

3 lyžice práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipka soli

1/2 bal. prášku do pečiva

Na náplň:

Orechy, mak lekvár, tvaroh….

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá, v miske si jednoducho zmiešame všetky prísady – miešame dôkladne, aby sme vytvorili jednotné vláčne cesto. Dobre vymiesené cesto nemusíte nechávať kysnúť, hneď ho rozdelíme na bochníky, vyvaľkáme na tvar kruhu, narežeme na trojuholníčky a plníme náplňou podľa chuti. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a pri teplote 180 stupňov pečieme asi pol hodinku, alebo skúseností s rúrou.