Predstavujeme vám neskutočne lahodný jablkový dezert, ktorému nik neodolá.
Mama nám ho zvykla pripravovať pri špeciálnych rodinných príležitostiach a nikdy po ňom neostala ani omrvinka.
Pripravte si fantastický jablčník podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
1 kg jabĺk
1,5 PL masla
100 g hnedého cukru
100 g kryštálového cukru
2 balenia vanilkového cukru
500 ml vody
80 g vanilkového pudingu v prášku
škoricu podľa chuti
400 g maslových sušienok
Na krém:
100 ml smotany na šľahanie
100 ml mlieka
1 balenie smotany v prášku
Na posyp:
čokoláda
Postup:
Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a nahrubo nastrúhame do hlbšej misy.
V hrnci roztopíme maslo.
Vložíme jablká, cukor, hnedý cukor, vanilkový cukor, špachtľou dôkladne premiešame.
Pridáme škoricu podľa chuti.
Do veľkej misy pridáme puding, vodu a metličkou rozšľaháme.
Jablkovú zmes v hrnci počas varenia priebežne miešame.
Do hrnca nalejeme pudingovú zmes, nalejeme zvyšok vody.
Miešame, kým nám zmes nezhustne.
Na spodok formy na pečenie poukladáme sušienky.
Nanesieme jablkovú hmotu a rovnomerne rozotrieme.
Pridáme ďalšiu vrstvu sušienok, jablkovú hmotu, ešte jednu vrstvu.
Nakoniec na vrch uložíme poslednú vrstvu sušienok.
Formu prekryjeme fóliou a necháme „odpočívať“.
Do misky nalejeme smotanu, mlieko, pridáme smotanu v prášku.
Mixérom rozšľaháme na hustý krém.
Krém nanesieme na sušienkovú vrstvu vo forme.
Rovnomerne rozotrieme.
Na vrch nastrúhame čokoládu podľa vlastnej chuti.
Famózny dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: