Žiadne pečenie, jednoduché a chutné: Najrýchlejší jablčník!

Predstavujeme vám neskutočne lahodný jablkový dezert, ktorému nik neodolá.

Mama nám ho zvykla pripravovať pri špeciálnych rodinných príležitostiach a nikdy po ňom neostala ani omrvinka.

 

 

Pripravte si fantastický jablčník podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg jabĺk

1,5 PL masla

100 g hnedého cukru

100 g kryštálového cukru

2 balenia vanilkového cukru

500 ml vody

80 g vanilkového pudingu v prášku

škoricu podľa chuti

400 g maslových sušienok

Na krém:

100 ml smotany na šľahanie

100 ml mlieka

1 balenie smotany v prášku

Na posyp:

čokoláda

Postup:

Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a nahrubo nastrúhame do hlbšej misy.

V hrnci roztopíme maslo.

Vložíme jablká, cukor, hnedý cukor, vanilkový cukor, špachtľou dôkladne premiešame.

Pridáme škoricu podľa chuti.

 

 

Do veľkej misy pridáme puding, vodu a metličkou rozšľaháme.

Jablkovú zmes v hrnci počas varenia priebežne miešame.

 

 

Do hrnca nalejeme pudingovú zmes, nalejeme zvyšok vody.

Miešame, kým nám zmes nezhustne.

Na spodok formy na pečenie poukladáme sušienky.

Nanesieme jablkovú hmotu a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Pridáme ďalšiu vrstvu sušienok, jablkovú hmotu, ešte jednu vrstvu.

Nakoniec na vrch uložíme poslednú vrstvu sušienok.

Formu prekryjeme fóliou a necháme „odpočívať“.

Do misky nalejeme smotanu, mlieko, pridáme smotanu v prášku.

Mixérom rozšľaháme na hustý krém.

 

 

Krém nanesieme na sušienkovú vrstvu vo forme.

Rovnomerne rozotrieme.

Na vrch nastrúhame čokoládu podľa vlastnej chuti.

 

 

Famózny dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay