Karfiolové rezne sú skvelou alternatívou klasických bravčových rezňov.
Nakrájanú zeleninu stačí obaliť v prísadách a opražiť.
Musíte to vyskúšať – vaši najbližší budú určite nadšení.
Fantastický recept na neodolateľné karfiolové rezne z portálu smakosze.
Potrebujeme:
1 stredný karfiol
55 g strúhanky
75 g cícerovej múky (ako alternatívu môžete použiť aj obyčajnú múku alebo pomleté ovsené vločky)
125 ml studenej vody
1 ČL kurkumy
1 ČL sladkej alebo údenej papriky
soľ a korenie podľa chuti
repkový olej na vyprážanie
Postup:
Začneme tým, že karfiol zbavíme lístkov.
Nakrájame na plátky hrubé 1-2 cm.
Zeleninu povaríme 10 minút v osolenej vode.
Potom karfiol dôkladne osušíme.
Do hlbokého taniera si pripravíme strúhanku.
Pridáme koreniny:
papriku, kurkumu, soľ, korenie.
Zmiešame.
Do taniera s múkou pridáme vodu.
Vypracujeme cesto.
Plátky karfiolu obalíme najprv v múčnej zmesi.
Potom ich obalíme v strúhanke.
Na dobre rozohriatom oleji opečieme rezne do zlatista.
Keď sú z oboch strán krásne opečené, preložíme na plech vystlaný papierovými utierkami.
Scedíme prebytočný olej.
Zeleninové rezne budú chutné s rôznymi prílohami.
V prvom rade k nim pridáme krúpy, ryžu alebo zemiaky.
Dobre poslúži aj paradajková alebo cesnaková omáčka.
Vyberte si aj šťavnatý šalát.
Odporúčame najmä výrazný mrkvový so zázvorom.
Prípadne chrumkavú pochúťku z póru a jabĺk.
Prajeme vám dobrú chuť!