plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadne bravčové rezne: Karfiolové rezne sú lacnejšie a chutia 100x lepšie!

Karfiolové rezne sú skvelou alternatívou klasických bravčových rezňov.

Nakrájanú zeleninu stačí obaliť v prísadách a opražiť.

Musíte to vyskúšať – vaši najbližší budú určite nadšení.

 

 

Fantastický recept na neodolateľné karfiolové rezne z portálu smakosze.

Potrebujeme:

1 stredný karfiol

55 g strúhanky

75 g cícerovej múky (ako alternatívu môžete použiť aj obyčajnú múku alebo pomleté ovsené vločky)

125 ml studenej vody

1 ČL kurkumy

1 ČL sladkej alebo údenej papriky

soľ a korenie podľa chuti

repkový olej na vyprážanie

 

 

Postup:

Začneme tým, že karfiol zbavíme lístkov.

 

 

Nakrájame na plátky hrubé 1-2 cm.

Zeleninu povaríme 10 minút v osolenej vode.

 

 

Potom karfiol dôkladne osušíme.

Do hlbokého taniera si pripravíme strúhanku.

 

 

Pridáme koreniny:

papriku, kurkumu, soľ, korenie.

Zmiešame.

 

 

Do taniera s múkou pridáme vodu.

Vypracujeme cesto.

 

 

Plátky karfiolu obalíme najprv v múčnej zmesi.

Potom ich obalíme v strúhanke.

 

 

Na dobre rozohriatom oleji opečieme rezne do zlatista.

Keď sú z oboch strán krásne opečené, preložíme na plech vystlaný papierovými utierkami.

Scedíme prebytočný olej.

 

 

Zeleninové rezne budú chutné s rôznymi prílohami.

V prvom rade k nim pridáme krúpy, ryžu alebo zemiaky.

 

 

Dobre poslúži aj paradajková alebo cesnaková omáčka.

Vyberte si aj šťavnatý šalát.

 

 

Odporúčame najmä výrazný mrkvový so zázvorom.

Prípadne chrumkavú pochúťku z póru a jabĺk.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes