plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šalát na zimu BEZ VARENIA a zavárania: Lepší ako čalamáda, vydrží celý rok!

Je ideálny na zimné obdobie, keď si budete môcť vychutnať lahodnú chuť zeleniny.

Pripravte si fantastický zeleninový šalát, ktorý môžete doma uchovávať až jeden rok.

Je ideálny na zimné obdobie, keď si budete môcť vychutnať lahodnú chuť zeleniny.

 

 

Výnimočný recept na lahodný nakladaný zeleninový šalát z youtube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.

Potrebujeme:

12 mrkiev

1 fialovú kapustu

1/2 hlavy bielej kapusty

1 ČL citrónovej soli (alebo šťavu z jedného citróna)

2 šálky octu

 

 

4 PL nejódovanej soli

10 papričiek (štipľavých alebo sladkých)

zväzok petržlenovej vňate

7-8 strúčikov cesnaku

3 kapie

 

 

Postup:

Najprv ošúpeme mrkvu.

Na hrubom strúhadle ju nastrúhame do misky.

Z červenej kapusty odrežeme tvrdý koniec.

 

 

Kapustu prekrojíme na polovicu a odstránime tvrdé časti.

Nožom alebo škrabkou nadrobno nasekáme do misky.

Bielu kapustu nakrájame na tenké plátky.

 

 

Nasekanú kapustu vložíme do misky.

Pridáme citrónovú soľ.

Dochutíme soľou.

 

 

Do šalátu nalejeme ocot.

Rukou dôkladne premiešame.

Na tvrdej podložke nakrájame papričky na kolieska.

 

 

Nakrájanú papričku pridáme do samostatnej misky.

Na tvrdej podložke na jemno nasekáme petržlenovú vňať.

Pridáme do misky s papričkou.

 

 

Kapiu nakrájame na tenké plátky.

Vložíme do misky.

Potom nakrájanú zeleninu presypeme do misky.

 

 

Lyžicou premiešame.

A takto necháme 30 minút odstáť.

Čalamádu vložíme do sterilných pohárov a zatlačíme rukou.

Až po okraj nalejeme zvyšnú šťavu zo zeleniny.

Nakoniec pridáme prekrojené cesnakové strúčiky.

 

 

Pohár uzavrieme vrchnákom a uchovávame na chladnom mieste až rok.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes