plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neznášate kožku na pudingu? Vďaka tejto rade sa žiadna nevytvorí a môžete si vychutnávať len jeho lahodnú chuť!

Tento článok je určený všetkým, ktorí majú radi chuť pudingu, ale ježia sa im chlpy, keď sa na ňom spraví kožka.

Máme pre vás totiž skvelý trik, vďaka ktorému sa vám na pudingu kožka nevytvorí. 

Je to veľmi jednoduché a konečne si budete môcť vychutnávať jeho lahodnú chuť. 

 

 

Postupujte podľa tejto rady z portálu mindmegette.

Ak chcete, aby bol váš puding dokonale krémový, prezradíme vám skvelý trik, vďaka ktorému jeho povrch nestuhne.

 

 

TIP:

Puding sa nestane kožovitým, ak ho po tom, čo ho nalejeme do misky, poprášime lyžicou práškového cukru.

 

 

Ale na cukor môžete naliať aj trochu roztopeného masla.

Ak nechcete použiť vanilkový puding v prášku, vyskúšajte tento chutný recept. 

Vanilkový puding bez prášku

Potrebujeme:

5 dl mlieka

12 dkg kryštálového cukru

štipku soli

2 vanilkové struky

5 žĺtkov

7 dkg hladkej múky

 

 

Postup:

Mlieko prevaríme s cukrom, soľou a vanilkou, ktorú sme vyškriabali z vanilkových luskov.

 

 

Následne si vyšľaháme žĺtky a múku tak, aby neostali hrudky.

Keď sa cukrovo-vanilkové mlieko uvarí, znížime ohrev a za stáleho miešania postupne doňho primiešame žĺtkovú zmes s múkou.

Keď hmota zhustne, hrniec odstavíme zo sporáka a puding nalejeme do foriem alebo misiek, ktoré sme si predtým vypláchli studenou vodou.

 

 

Potom ich prikryjeme alobalom, aby sa nevytvorila kožka a pred konzumáciou dáme na chvíľu do chladničky. 

Ďalšie triky, ktoré treba poznať!

Do vody, v ktorej varíte ryžu dajte aj 1 lyžicu octu – ryža ostane biela a sypká.

Štipka soli pridaná pred koncom varenia dodá nápoju jedinečnú arómu a chuť.

 

 

Keď namáčame fazuľu, namáčame vždy do minerálky – fazuľa sa uvarí omnoho skôr.

Ak pridáte trochu mlieka do kyslej smotany, v omáčke sa nezrazí.

2 kocky cukru rozpustené v malom množstve octu nahradia biele víno v omáčke.

 

 

Ak vám zvýšila paradajková pasta a chcete ju ochrániť pred plesňou, nasypte na vrch trochu horčicového prášku.

Červenú repu nevarte vo vode, ale pečte v šupke v alobale.

Pri takejto úprave je repa najzdravšia.

 

 

Do pohárov s nakladanými uhorkami dajte aj pár listov amarantu – uhorky budú lepšiu chuť a ostanú chrumkavé.

Majonézu môžete ľahko nahradiť kyslou smotanou, v ktorej rozmiešate 1 natvrdo uvarené žĺtko a čajovú lyžičku horčice.

 

 

Zabrániť tomu, aby sa tuk prepaľoval a zapáchal môžeme pomocou obyčajnej mrkvy.

Vložte do tuku 3-4 kolieska

Mäso je pred obaľovaním dobré pokvapkať citrónovou šťavou.

Mäso zmäkne, bude chutiť lepšie a eliminuje sa aj zápach pri vyprážaní.

Vynikajúcim bojovníkom proti zápachu pri vyprážaní je aj trik pri príprave trojobalu.

 

 

Do vajíčka pridajte mlieko, niekoľko kvapiek citrónu a aj pivo.

Mäso bude mať menej cholesterolu a tým pádom nebudete cítiť pri vyprážaní typický zápach.

Pred vyprážaním namočte  filé do perlivej minerálky.

 

 

Ryba sa rozmrazí omnoho rýchlejšie (čas rozmrazovania sa skráti až o polovicu) a bude ešte jemnejšia a chutnejšia.

Ja používam na prípravu zapekaných filé aj vyprážaných filé.

Minerálku pridávam aj do cestíčka na obaľovanie rezňov, do palaciniek a keď namáčam fazuľu, namáčam vždy do minerálky – fazuľa sa uvarí omnoho skôr.

Ak chcete naozaj najlepšie vyprážané filé, do strúhanky na obaľovanie pridajte aj mleté orechy.

Ak chcete naozaj najlepšie vyprážané filé, do strúhanky na obaľovanie pridajte aj mleté orechy.

 

 

Syr vám nevytečie – základom je syr, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30 %. Skôr, ako sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazáku. Po obaľovaní sa odporúča dať ešte na pár minút do chladničky.

Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie.

Aby malo kurča zlatisú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.

Chcete nadýchanejšie palacinky? Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené.

V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová tepltoa.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes