plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadne vajce ani zrnko soli: Obaľte rezne alebo zeleninu v tomto a verte, že tú chuť si nebudete vedieť vynachváliť!

Vďaka tomuto špeciálnemu nápadu na obaľovanie budú jedlá z mäska aj zeleniny chutnejšie ako kedykoľvek predtým.

Potrebujeme:

300 g mäsa (alebo menších húb, karfiolu, ryby)

2-3 lyžice hladkej múky

1-2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku sójovej omáčky

Kvapku vody (uvidíte podľa konzistencie cestíčka)

Soľ, korenie a sušené bylinky podľa chuti

Strúhanku

Postup:

Mäsko naklepeme natenko, prípadne zeleninu očistíme a osušíme papierovým obrúskom.

Múku zmiešame so sójovou omáščkou, pretlačeným cesnakom a kvapkou vody. Malo by to mať konzistenciu ako hustejšia kyslá smotana.

Necháme odležať 15-20 minút, do cestíčka môžeme pridať ľubovolné koreniny.

Na hlbšej panvici necháme zahriať olej. Mäso alebo huby ponoríme najskôr do cestíčka a potom do strúhanky. Hneď vyprážame v rozpálenom oleji.

Prebytočný olej odstránime pomocou papierového obrúska a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes