Vďaka tomuto špeciálnemu nápadu na obaľovanie budú jedlá z mäska aj zeleniny chutnejšie ako kedykoľvek predtým.
Potrebujeme:
300 g mäsa (alebo menších húb, karfiolu, ryby)
2-3 lyžice hladkej múky
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku sójovej omáčky
Kvapku vody (uvidíte podľa konzistencie cestíčka)
Soľ, korenie a sušené bylinky podľa chuti
Strúhanku
Postup:
Mäsko naklepeme natenko, prípadne zeleninu očistíme a osušíme papierovým obrúskom.
Múku zmiešame so sójovou omáščkou, pretlačeným cesnakom a kvapkou vody. Malo by to mať konzistenciu ako hustejšia kyslá smotana.
Necháme odležať 15-20 minút, do cestíčka môžeme pridať ľubovolné koreniny.
Na hlbšej panvici necháme zahriať olej. Mäso alebo huby ponoríme najskôr do cestíčka a potom do strúhanky. Hneď vyprážame v rozpálenom oleji.
Prebytočný olej odstránime pomocou papierového obrúska a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)