Žena vzala malú lyžičku a lístkové cesto: Len za 15 minút vytvorila tie najkrajšie slané jednohubky!

Ak očakávate návštevu, alebo pripravujete oslavu a chcete svojich hostí ponúknuť niečim špeciálnym, máme pre vás skvelý tip. Šikovná žena vám ukáže, ako vyrobiť utešené jednohubky z lístkového cesta.

Ak očakávate návštevu, alebo pripravujete oslavu a chcete svojich hostí ponúknuť niečim špeciálnym, máme pre vás skvelý tip. Šikovná žena vám ukáže, ako vyrobiť utešené jednohubky – jedlé lyžičky z lístkového cesta. Na lyžičku môžete navrstviť rôzne obľúbené prísady – napríklad syr, šunku, údeného lososa, kaviár alebo najrôznejšie domáce omáčky a šaláty. Pozrite sa, ako na to!

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta

Dezertné lyžičky

Postup:

Z plátu cesta vykrajujeme tvar lyžičky a to tak, že lyžičku jednoducho priložíme na cesto a vyrežme požadovaný tvar.

Každý kúsok cesta potom uložíme na lyžičku – môžeme jemne stlačiť alebo upraviť, aby cesto držalo svoj tvar.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Lyžice s cestom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Lyžicu teraz môžeme dozdobiť prísadami podľa našej chuti. Na tieto jednohubky bolo použité strúhané maslo a kaviár.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)